Csak a három pontnak örülhet a Diósgyőr – de annak nagyon!

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 19:20
null
Inkább küzdelem folyt a pályán, mint szép futball, a hazaiak csak a három pontnak örülhetnek. De annak nagyon... (Fotó: Meder István)
Ha csak egyetlen góllal is, de legyűrte odahaza a Diósgyőr a Haladást a labdarúgó NB I 5. fordulójában.


LABDARÚGÓ NB I

5. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 1–0 (Tóth Barnabás 36.)
Miskolc,
DVTK-stadion, 3023 néző. V: Andó-Szabó
Kiállítva: Grumics (69., Haladás)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

De hova lettek a nézők?

Régóta tudjuk, ha valahova érdemes futballmeccsre járni az utánozhatatlan hangulat miatt, az még mindig Diósgyőr. A csapat mellett jóban-rosszban kitartó hívek állandó biztatása szinte egyedülálló az első osztályban, ám aki a megszokott légkörre számított szombat este, nagyot csalódott. Az MLSZ fegyelmi bizottsága a legutóbbi mérkőzésen tapasztalt huhogás miatt bezárta a kapu mögötti szektorokat, s akik korábban ott foglaltak helyet, ezúttal nem jöttek el a stadionba.

Hogy miért nem, az rejtély, van, aki szerint az oldalsó szektorokba szóló jegyek túl drágák az ultráknak, más arra tippelt, hogy a nézők egy része így akar tiltakozni a gyenge szereplés ellen. Az igazságot nem tudjuk, csak a lehangoló végeredménnyel szembesültünk. Üresen tátongó szektorok, piros-fehéren rikító székek ezrei köszöntötték a pályára vonuló csapatokat. Márpedig ha itt sem lesz hangulat...

Akik eljöttek, csaknem tíz percig csendben nézték, ami a pályán történt, aztán egyre többször lehetett hallani a hangjukat. Főleg akkor, amikor a bántóan lassú, ötlettelen játék miatt tiltakoztak. Hogy mi történt? Volt, hogy a stadionban mindenki látta, hogy Szerhij Sesztakov egyedül futott üres területbe és ígéretes helyzetbe kerülhetett volna – a házigazda balszerencséjére egyedül az a játékostársa nem vette észre, akinél abban a pillanatban a labda volt.

Aztán Florent Hasani végzett el szögletet jobbról, s ballal átrúgta a labdát a hosszú oldalra, ahol egyetlen társa sem tartózkodott. Van ilyen. Három perccel később ismét szöglet ugyanonnan, és a légiós lemásolta az előző mutatványát: átrúgta a hosszú oldalra, a senki földjére, ahol egyetlen diósgyőri sem volt. Érthető?

Talán, de az biztos, hogy a diósgyőri szurkolók nem voltak elragadtatva az ehhez hasonló hibáktól. Morogtak, dühöngtek, egyre hangosabban fütyültek. Pedig tudni lehetett, hogy mindkét csapatnak óriási szüksége lenne a három pontra, ezért a meccs beharangozójában azt jósoltuk, nagy iram, jókora küzdelem várható a meccsen. Micsoda melléfogás!

Iram helyett kocogás, sprint helyett közepes tempójú futás jellemezte a találkozót, amelyen valódi küzdelemnek alig láttuk nyomát. Amelyik csapat labdát veszített, azonnal visszazárt a saját tizenhatosának előterébe, agresszív letámadásról, bátor labdaszerzésről szó sem volt. Márpedig a mai modern futballt éppen ez jellemzi, így pedig egy unalmas, a szurkolók szórakoztatása helyett a nézőket bosszantó félidőt láthattunk.

Egy csodaszép stadionban nincsenek nézők – és nincs futball sem. Aki eljött, a kevéssel is beérte: Tóth Barnabás közeli fejessel vezetést szerzett a Diósgyőrnek, s a nézőtéren helyet foglalók úgy örültek a gólnak, mintha a Bajnokok Ligájába jutott volna a csapatuk.

A második félidő kérdése az lehetett: képes-e újítani, ritmust váltani a Haladás, hogy legalább az egyik pontot megmentse? Hiszen addig a szombathelyiek sem mutattak semmit abból, amit tudnak (vagy nagy a baj, ha csak ennyit tudnak...), ellenben ekkor a vasiak lényegesen aktívabbnak tűntek, mint az első játékrészben.

A második félidő közepén háromszor is kecsegtető helyzetbe kerültek, csakhogy Karol Mészáros és Michael Rabusic lövése, valamint Funsho Bamgboye fejese után a labda, ha nem is sokkal, de elkerülte a hazai kaput. A DVTK Bacsa Patrik beállását követően a kontratámadásokra helyezte a hangsúlyt, majd Tóth Barnabás újra főszerepbe került: egyedül törhetett Király Gábor kapujára, amikor egyértelmű gólhelyzetben Miroszlav Grumics akadályozta – piros lap járt neki, így emberelőnybe került a hazai együttes. Ha eddig nem jött össze az egyenlítés, sikerülhet emberhátrányban?

A kiállítást követően a Diósgyőr próbálta nyomatékosítani, hogy a Haladásnak nincs már esélye, igyekezett birtokolni a labdát és a zöld-fehérek kapuja elé szorítani ellenfelét. A vendégek kitámadtak, ezért ha a házigazda labdát szerzett, szinte minden esetben jelentős területei voltak a gyors megindulásra, és mert ekkor már futottak a játékosok becsülettel, egy fokkal élvezetesebb volt a mérkőzés.

Ám több gól már nem született, vagyis a DVTK megszerezte idénybeli első győzelmét, de a látottak alapján mindkét gárda örülhet, ha nem a kiesés ellen kell majd harcolnia ebben a bajnokságban.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 14–4 +10 13
2. Budapest Honvéd 5 4 1 9–5 +4 12
3. MTK Budapest 5 3 1 1 9–8 +1 10
4. Debreceni VSC 5 2 3 8–5 +3 9
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Újpest FC 5 1 3 1 5–6 –1 6
7. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 5–4 +1 5
8. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 7–10 –3 4
9. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 4–9 –5 4
10. Paksi FC 5 3 2 4–7 –3 3
11. Puskás Akadémia FC 5 2 3 5–8 –3 2
12. Kisvárda 5 1 4 1–12 –11 1
NB I, 2018–2019, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–MTK Budapest 3–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
4002
AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
Ferencváros–Paks 1–1Budapest, Groupama Aréna Erdős József
7147
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
589
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
2075
Budapest Honvéd–Mol Vidi 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Farkas Ádám
2007
DVTK–Szombathelyi Haladás 1–0 Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor
3023
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik