Lombard: hat napjuk lenne edzőt találni, mégsem sietnek

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 16:17
Szemán György, a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa klubigazgatója elmondta, bár a szabályok szerint a klubnak hat napja lenne új vezetőedzőt találnia Mátyus János távozását követően, mégsem sürgős kérdés az új szakember megtalálása.

A Lombard Pápa szakmai munkájának irányítását 54 napja Kovács László végzi megbízott vezetőedzőként. A Magyar Labdarúgó-szövetség szabályai szerint ha egy NB I-es klub edzőt vált, 60 napja van arra, hogy pro licenccel rendelkező szakembert találjon, addig a megfelelő papír nélkül is irányíthatja más a csapatot.

Ezek alapján a Pápának mindössze hat napja lenne új vezetőedzőt találni, az idő mégsem sürgeti a Lombardot.

„A tulajdonos úrral folyamatosan egyeztetünk, egyelőre nincs kiszemelt edző, akivel puhatolózó vagy konkrét tárgyalásokat folytatna Bíró Péter – mondta Szemán György klubigazgató a papa-ma.hu-nak. – A vezetőség maximálisan elégedett Kovács László munkájával, de tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz feladat hárul rá hétről hétre. Előbb-utóbb mindenképpen meg kell találnunk a csapat élére az új trénert, ugyanis Kovács Lászlónak nincsenek vezetőedzői ambíciói és pro licenccel sem rendelkezik.”

„A szabályok szerint hatvan napunk van új edzőt találni, és mivel Mátyus Jánossal csak múlt héten bontottunk szerződést – szeptemberben annyi történt, hogy bejelentette lemondását – az idő nem sürget bennünket, még jó néhány hetünk van megtalálni a csapat vezetőjét. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem keressük az új mestert. Bármelyik pillanatban szólhat a tulajdonos, hogy kezdjük meg a tárgyalásokat, legutóbb a Pécs elleni mérkőzésen egyeztettünk, akkor még nem volt jelölt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik