FTC: Paintsil ügynöke szerint átverték őket az Üllői úton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 14:49
null
„A Ferencváros nem bánik jól ügyfelemmel” – a helyi sajtó szerint Paintsil nem tér vissza Magyarországra (Fotó: Szabó Miklós)
Egyre bonyolultabb Joseph Paintsil ügye: a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros ghánai légiósának ügynöke, Emmanuel Gyasi egy helyi lapnak nyilatkozva elmondta, azt várták a magyar klubtól, hogy több tiszteletet mutat a támadó iránt. Azzal vádolja az FTC-t, hogy kihagyta a szerződéséből azt, amiről szóban megegyeztek. Orosz Pál szerint felháborítóak és alaptalanok a vádak.

 

Hétfőn Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a klub hivatalos oldalán elmondta: június 30-ig érvényes munkaszerződés köti Paintsilt a Ferencvároshoz, amelynek ráadásul vételi opciója is van rá. A zöld-fehérek „felvették a kapcsolatot egy zürichi jogirodával, az FTC a végsőkig elmegy, hogy bizonyítsa igazát az ügyben, mivel ez már nem a pénzről szól, hanem presztízsügy.”

A ghanasoccernet.com keddi cikkében azt írja, a Ferencváros a viselkedésével azt kockáztatja, hogy végleg elveszíti a játékost, aki 12 meccsen 6 gólt szerzett, és az Év góljáért járó díjat is megkapta. A portál idézi Paintsil ügynökét, Emmanuel Gyasit is, aki elmondta: elküldték a hivatalos kommünikéjüket és az orvosi jelentést a magyar klubnak, amely nem volt hajlandó elfogadni azokat.

„Tiszteletlenség ez a játékossal, velem és a Tema Youth SC-vel szemben is. A Ferencváros nem bánik jól ügyfelemmel – mondta Emmanuel Gyasi, Paintsil ügynöke a ghánai portálnak. – Azt vártam, hogy a klub tiszteletet mutat az iránt a játékos iránt, aki az év góljának járó díjat is megkapta három hónappal Magyarországra igazolását követően.”

Emmanuel Gyasi azt is elmondta, a Ferencváros átverte őt és ügyfelét, miután a futballista szerződésébe nem építettek bele egy olyan záradékot, amelyről szóban megegyeztek.

A 19 éves támadó nyáron az átigazolási időszak hajrájában, augusztus 31-én írt alá a Ferencvároshoz, tehát a futballistát sürgette az idő. Ügynöke állítólag megegyezett a Fradival, hogy a labdarúgó fizetését automatikusan növelik, ha öt meccsen pályára lép a zöld-fehéreknél, ám Gyasi csak egy hónappal a szerződés aláírása után vette észre, hogy a megállapodás ezt a kikötést nem tartalmazza.

„Sok klubnak szüksége lett volna Paintsilre, de nyilvánvaló okok miatt nem tudták szerződtetni. Amikor a Ferencváros bejelentkezett érte, úgy döntöttem, hogy a magyar klubot választjuk, így Joseph megtapasztalhatja, milyen az európai labdarúgás. Nagyon gyorsan elvégeztünk minden papírmunkát, de augusztus 31-én 23 óra után még mindig nem tudtunk felvinni minden információt a FIFA TMS-rendszerébe. Aztán ez végül sikerült, így Paintsil aláírhatta a kölcsönszerződését” – mesélte Gyasi.

„Egy hónappal később azonban észrevettem, hogy az FTC nem építette bele a szerződésbe azt a záradékot, hogy a játékos fizetésemelést kap, ha öt meccsen pályára lép. Előnyt kovácsoltak abból, hogy augusztusban sürgetett minket az idő” – tette hozzá Paintsil ügynöke.

Paintsil ghánai klubjánál attól is tartanak állítólag, hogy a kialakult helyzet miatt ha visszatérne a Ferencvároshoz, rasszista megjegyzéseket is tennének rá.

Hozzáteszik: a KRC Genk nagy erőkkel dolgozik a fiatal támadó szerződtetésén, és a jelek szerint a Ferencváros lemondhat Paintsilről.

Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója a Ferencváros–Dunaföldvár felkészülési mérkőzés szünetében állt a sajtó képviselőinek rendelkezésére.

„Hallottam a híreket, vannak olyan dolgok, amelyek a hihetőség határán kullognak. Felháborító, hogy a Ferencvárost ilyenekkel vádolják. Az pedig, hogy az FTC esetében rasszizmusról beszélünk, röhej. Erre sohasem volt példa és nem is lesz, minden játékost meg lehet kérdezni. Biztos vagyok benne, hogy ezeket nem Paintsil találta ki. Ismerem őt, nem ilyen karakter. Azoknak, akik mozgatják, az a céljuk, hogy felbontsuk a szerződését, hogy máshová elvihessék, de ezt semmiképpen sem fogják elérni. Továbbra is szeretnénk élni a szerződésben szereplő opciós jogunkkal, mindent megteszünk, hogy Paintsil velünk maradjon” – mondta Orosz Pál.

„Természetesen van kiszemelt Paintsil pótlására. Mivel azt sem tudjuk, hol van, gondolkodnunk kell az utódlásáról. Neveket nem mondunk, de konkrét személyekről van szó” – tette hozzá az FTC vezérigazgatója.


Paintsil ügynöke szerint kimaradt a szerződésből, amiben megegyeztek (Fotó: Szabó Miklós)
Paintsil ügynöke szerint kimaradt a szerződésből, amiben megegyeztek (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Janis Ikaunieks (lett, Metz – Franciaország, legutóbb kölcsönben FK Liepaja – Lettország)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Joseph Paintsil (érdeklődnek iránta: Genk – Belgium), Rui Pedro (portugál), Janek Sternberg (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik