FTC: Ihnatenko, Priskin és Szerető nélkül indultak el az edzőtáborba

Vágólapra másolva!
2020.01.07. 12:38
null
Ihnatenko ezúttal nem tartott Dibusz Dénesékkel (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata 27 játékossal elindult a spanyolországi edzőtáborba – adta hírül a fővárosi zöld-fehér klub hivatalos honlapja, a fradi.hu. Az NB I-ben éllovas együttes keretéből Danilo Ihnatenko, Priskin Tamás és Szerető Krisztofer nem tartott a többiekkel.

Mint ismert, a bajnokságban címvédő és listavezető csapat január 21-ig a spanyolországi Benidormban készül az NB I tavaszi szezonjára. Szerhij Rebrov együttese összesen hat felkészülési mérkőzést játszik a következő két hétben.

A Fradi tájékoztatása szerint kedden 27 játékos indult el a Népligetből. A zöld-fehérek busszal Bécsbe utaznak, onnan repülővel Spanyolország felé veszik az irányt. A hétfőn aláíró Gastón Lódico később csatlakozik új társaihoz.

A felnőttcsapat keretéből nincs az utazók között Danilo Ihnatenko, akit az FTC a nyáron a Sahtar Donecktől vett kölcsön az idény végéig. Az ukrán középpályás rendszeresen lehetőséget kapott Rebrovtól, az ősszel 26 tétmérkőzésen játszott a Ferencvárosban. A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága decemberben három bajnoki meccsre eltiltotta Ihnatenkót, mert a Puskás Akadémia elleni összecsapáson (2–2) torkon ütötte Radics Mártont. Ihnatenko így legkorábban február 8-án, a 20. fordulóban léphet pályára az NB I-ben – pont az Újpest FC elleni derbin.

Priskin Tamás alig játszott az ősszel. A 33 esztendős válogatott csatár az NB I-ben két mérkőzésen lépett pályára, legutóbb szeptember 22-én. A Magyar Kupában mindhárom meccsen játszott, valamint két BL- és egy El-selejtezőn szerepelt.

A januárban az angol Stoke Citytől hazatérő, 2000-es születésű Szerető Krisztofer az NB I-ben csak a Puskás Akadémia ellen 4–1-re elveszített találkozón játszott (ez a Ferencváros eddigi egyetlen veresége a bajnokságban). A Magyar Kupában mindhárom meccsen kezdő volt, illetve a Soroksárral kötött kooperációs szerződés nyomán ötször a másodosztályban lépett pályára Lipcsei Péter együttesében.

Rebrov fiataloknak is ad lehetőséget a bizonyításra az edzőtáborban. A felnőttcsapatban már többször pályára lépő Csonka András mellett a nemrég profi szerződést aláíró Csontos Dominik és a tavaly a Juventustól érkező szíriai Ammar Ramadan is elutazott.

Az új szerzemény Szánthó Regő és Vécsei Bálint szintén tagja az utazó keretnek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Szánthó Regő (ETO FC Győr), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc)
Kölcsönbe érkezők:
Gastón Andrés Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csontos Dominik
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
január 5.
Edzőtábor:január 7–21., Benidorm (Spanyolország)

FELKÉSZÜLÉSI
MÉRKŐZÉSEK
Január 10., péntek, 17.30: FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00:
FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00:FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00:FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30:FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik