FTC: „A piacon megszerezhető magyar játékosokkal nem tudnánk elérni céljainkat”

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 10:22
null
Kubatov Gábor és Orosz Pál reagált a szurkolói kérdésekre (Fotó: fradi.hu)
A Ferencvárosi TC szerdán megtartotta az éves szurkolói ankétot, amelyen a klub elnöke, Kubatov Gábor, valamint vezérigazgatója, Orosz Pál válaszolt a szurkolói kérdésekre.

Az infrastrukturális fejlesztésekről Kubatov Gábor elmondta, pár hét vagy inkább pár hónap türelmet kér a Fradivároshoz, mivel egyelőre nem tudják pontosan, mit és hogyan kellene megépíteni, mert fenntartható és gazdaságos létesítményeket szeretnének.

A szurkolók arra voltak kíváncsiak, hogy miért szerepel ennyi külföldi játékos a Ferencvárosban. Erre a kérdésre Orosz Pál reagált.

Nekünk is az a célunk, hogy minél több saját nevelésű, hazai játékosunk játsszon a Fradiban idézi a választ összefoglalójában a fradi.hu. – Ugyanakkor az is a céljaink közt szerepel, hogy bajnokságot, Magyar Kupát nyerjünk és a nemzetközi porondon is jól teljesítsünk. Úgy érezzük, hogy a piacon elérhető magyar játékosokkal ezeket nem tudnánk elérni. A nemzetközi futballban is megfigyelhető egyfajta trend, amely szerint a legnagyobb kluboknál is egyre több a külföldi játékos. Nekünk muszáj lépést tartanunk ezzel, ha címeket, sikereket szeretnénk elérni. Azt is hozzátenném, hogy az utánpótlás-nevelésünk jó irányba halad, elég csak megnézni az elmúlt két hétvégénket, amikor mindegyik utánpótláscsapatunk megnyerte aktuális bajnoki találkozóját. Amint lesz olyan szintű magyar tehetségünk, aki jó teljesítményt tud nyújtani a felnőttkeretünkben, azon nyomban profi szerződést fogunk ajánlani neki.”

Kubatov Gábor szerint Sigér Dávid a tökéletes példa, aki olyan minőségi játékos, akivel el tudják érni a céljaikat. A válogatottban bemutatkozó védekező középpályáshoz hasonló emberekre van szüksége a klubnak – mondta az elnök.

A drukkerek közül sokan úgy gondolták, hogy a Fradinál kialakult egy A-, valamint egy B-csapat: az erősebb tizenegy nemzetközi szinten is megállja a helyét, míg a másik a bajnokságban a pontokért küzd. Kubatov Gábor ezt cáfolta, mivel szerinte a Puskás Akadémiától elszenvedett 4–1-es vereség kezdőcsapatát sokan megirigyelték volna.

Orosz Pál beszélt Davide Lanzafame távozásáról is.

Lanzafame fontos tagja volt a harmincadik bajnoki címet megszerző csapatunknak. Határozott elképzelései voltak arról, hogy ő hogyan és mennyit szeretne játszani, ez pedig nem illett bele a vezetőedző és a klub elképzeléseibe. Kaptunk érte egy remek ajánlatot a Kispesttől, így nem maradt kérdés, hogy elengedjük-e.

Az FTC vezérigazgatója elmondta, nem nézelődnek új edző után. Bár Szerhij Rebrovnak volt már török és ukrán ajánlata is, azokat mind visszautasította, mivel jól érzi magát a csapatnál.

Kubatov Gábor elárulta, az első hazai Európa-liga-mérkőzésükre alig van már jegy, csupán 2700 belépő vár még a gazdájára. A nemzetközi kupaszereplés financiális részéről elmondta, 910 millió forintot kapott a csapat eddig, amit nem tudnak egy az egyben felhasználni, mivel többek között Szerhij Rebrov, a játékosok és a csapat körül dolgozók is részesednek belőle. A klub elnöke említést tett arról, hogy hosszú távú céljaik közt szerepel a Bajnokok Ligájába jutás, ehhez szépen lassan kell fejlődniük, ez az év pedig erre tökéletes lehetőség lesz, hogy elhelyezkedjenek Európában.

A Ferencváros elnöke szerint sokat fejlődött a szurkolók mentalitása, amire nagy szükség lesz a jövőben, mivel szigorúan figyeli őket az Európai Labdarúgó-szövetség. Kubatov szerint az UEFA „rájuk van állva”, olyan ellenőröket küld a meccseikre, akik „minden fűszálat átvizsgálnak”, sőt azt is hallották, hogy az FTC-t kiemelt célpontként kezelik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik