FFT: a Tiszakécske 20 évvel ezelőtti nagy kalandja az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2018.08.26. 17:17
A 11 ezer lakosú, Bács-Kiskun megyei üdülőváros, Tiszakécske futballcsapata nem töltött el sokat a magyar legfelső osztályban, csupán egy év jutott neki az NB I-ben, az 1997–1998-as. De micsoda év volt az!

„Csodálatos, varázslatos időszak volt mindannyiunk életében, akik ott lehettünk – mesélte megrészegülve a húszesztendős élmények hatásától a FourFourTwo-nak Lódi László, az akkori csapat pályaedzője. – Fantasztikus élet volt akkoriban a mi kis üdülővárosunkban. Tiszakécske egyébként is idegenforgalmi célpont, itt a Tisza, remek termálfürdőink vannak, és az egészet megkoronázta azokban az években a futball. Kecskemétről, Szolnokról is hozzánk jártak tömött buszokban az emberek a jó meccsekért. Nagyobb élet volt itt esténként, mint a Balatonon!” „Csodálatos, varázslatos időszak volt mindannyiunk életében, akik ott lehettünk – mesélte megrészegülve a húszesztendős élmények hatásától a FourFourTwo-nak Lódi László, az akkori csapat pályaedzője. – Fantasztikus élet volt akkoriban a mi kis üdülővárosunkban. Tiszakécske egyébként is idegenforgalmi célpont, itt a Tisza, remek termálfürdőink vannak, és az egészet megkoronázta azokban az években a futball. Kecskemétről, Szolnokról is hozzánk jártak tömött buszokban az emberek a jó meccsekért. Nagyobb élet volt itt esténként, mint a Balatonon!”

Most NB I-es együttese van az ezernyolcszáz lakosú Felcsútnak, de a 12 ezres Tiszakécske előtt korábban ilyen kis városnak nem sokszor volt csapata az élvonalban. Az álom egy kecskeméti származású, de a rendszerváltáskor már Tiszakécskén gyökeret verő vállalkozó, a tavaly év végén, hatvanévesen elhunyt Szabó Tamás fejében fogalmazódott meg. Az 1990–1991-es idényben, amikor a csapat még a megyei I-ben szerepelt, és kikapott az Izsáktól, az együttest már akkor is támogató Szabó úgy gondolta, vagy kiszáll az egészből, vagy rendesen csinálja, mert vállalkozóként – autókereskedése és betegszállító cége volt – ő a sikerhez szokott, nem a kudarchoz.

Az idény végén Kecskeméten már így toborzott játékosokat: „Akartok Tiszakécskén játszani? Cél az NB I.”

Az álom aztán 1997 tavaszán valóra vált.

A Tiszakécske hihetetlen idényének, NB I-es nagy kalandozásainak története teljes hosszában elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Az NB II-ben német és magyar válogatott is jutott a kispadra…
Az NB II-ben német és magyar válogatott is jutott a kispadra…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik