Meglepetés: Szegeden nyert a kiesés ellen küzdő Tiszakécske

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.03.31. 16:51
(Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 26. fordulójában a Szeged hazai pályán meglepetésre 2–0-ra kikapott a Tiszakécskétől, amely 15 nyeretlen bajnoki meccs után tudott újra győzni.

 

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–TISZAKÉCSKEI LC 0–2 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1252 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szabó Dániel, Márkus Péter)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas T. – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Kővári – Haris (Gajdos, 83.), Nyári (Magyar Zs., 53.) – Papp Á. (Zuigeber, a szünetben), Bíró B., Óvári (Nagy R., 68.) – Klausz M. (Borvető, 53.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Balázs B., Pongrácz (Bertus, 32.), Szőr (Kállai, 70.), Vajda R. (Cipf, 78.) – Torvund (Grünvald, 78.), Zamostny, Kocsis D. Megbízott vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Kocsis D. (48.), Vajda R. (74.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics: – Sajnos nem láttam most a pályán csapatomat. Szinten alul teljesítettünk, elfogadom és vállalom a felelősséget, talán ezúttal nem megfelelően készítettük fel a játékosokat. Vannak olyanok, akik nem tudják feldolgozni ezt a fajta nyomást, talán több tejet kellene meginniuk. Megtanultuk a leckét, ez már történelem, rossz történelem, előre kell tekinteni a következő meccsre.
Balogh Pál: – Kicsit mást csináltunk az elmúlt héten, és amit megbeszéltünk, azt majdnem az egész meccsen meg is valósítottuk. Kevesen hittek abban, hogy mi itt pontot, netán pontokat szerzünk. Büszke vagyok a fiúkra, mert az első néhány szegedi kontrát leszámítva végig ellenőrzésünk alatt tartottuk a találkozót, és a srácok elhitték, hogy tudnak győzni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Papp Áron révén az első öt percben kétszer is a 16-oson belülre került a Szeged, ám a támadó bátortalan volt mindkét esetben. Ezután inkább a mezőnyben történtek az események, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A szünet előtti tíz  percben már a vendégek is eljutottak a szegedi kapuig, ám Molnár-Farkas Tamásnak nem kellett közbeavatkoznia, majd Kocsis Dominik révén megérkezett az első tiszakécskei kaput eltaláló lövés is. A 48. percben Zamostny Balázs lekészítése után Kocsis Dominik 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1. A 60. perben Zuigeber Ákos a 16-os vonaláról lőtt, a labda éppen csak elment a jobb alsó sarok mellett.

A 74. percben Vajda Roland lesgyanús helyzetben egyedül lépett ki, kicselezte Molnár-Farkast, majd a kapuba gurított, 0–2. A hajrában a Szeged mindent megpróbált, ám Zuigeber, Kővári és Haris lövése is pontatlan volt, így a Tiszakécske meglepetésre győztesen távozott a dél-alföldi városból.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a 4. helyen álló Szeged, a héten edzőváltáson átesett, utolsó előtti, 17. helyen álló Tiszakécske ellen.

 (Fotó: Gémes Sándor)
(Fotó: Gémes Sándor)

 

(Fotó: Gémes Sándor)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik