El: az Újpest, a Honvéd és a Fradi sem lesz kiemelt az első körben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 11:16
Bár az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos iránymutatót még nem adott ki az ügyben, minden bizonnyal a Ferencváros, az Újpest és a Budapest Honvéd sem lesz kiemelt az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolásán.

Az NB I-ben ezüstérmes FTC-nek 2.500, míg a kupagyőztes Újpestnek és a bajnoki negyedik Honvédnak egyaránt 1.625 pont az UEFA-koefficiense, ami az egyelőre nem hivatalos rangsor szerint azt jelenti, hogy a három magyar együttes nem kiemeltként várhatja majd az Európa-liga első selejtezőkörének június 19-i sorsolását.

A Fradinál a nem kiemeltek közül az izlandi Stjarnan, a moldovai Milsami Orhei, az észt Levadia és a liechtensteini Vaduz, sőt ha továbbjut, akkor a máltai Birkirkara is magasabb együtthatóval bír.

Az európai szövetség számítógépes rendszere néhány órával a sorsolás előtt egyenlő erősségű csoportokba rendez majd öt-öt kiemelt és nem kiemelt csapatot – ekkor szűkül majd a lehetséges ellenfelek köre –, de jelen állás szerint az is elképzelhető, hogy a magyar klubok a Köbenhavnnal, a Mariborral, a Maccabi Tel-Avivval vagy a Partizan Beograddal kerülnek össze az első fordulóban.

Érdekesség, hogy többek között a luxemburgi Fola Esch is kiemeltként várja a sorsolást, sőt a miniállam csapatánál hét alakulatnak (Sarpsborg, Rabotnicski, FK Sarajevo, Domzale, Mladoszt Podgorica, Zeljeznicar, Rudar Velenje) is gyengébb a koefficiense a kiemeltek közül.

A Videoton kiemelt lesz majd a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik