Babós fejesével nyert a Csákvár a sereghajtó otthonában

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 13:50
A Mosonmagyaróvár a Csákvár ellen játszik hazai pályán (Fotó: Szűcs Attila / BVSC-Zugló)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában az utolsó helyezett Credobus Mosonmagyaróvár a 11. Aqvital FC Csákvárt fogadta. A találkozót egyetlen gól döntötte el.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 300 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Kulman Tamás)
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach – Simita (Deákovits, 85.), Deák I., Tullner, Horváth K. – Vukaszovics, Radics (Szendeff, 58.) – Máris (Végső, 58.), Bekker (Csóka, 58.), Szabó B. (Puhtyejev, 79.) – Illés D. Vezetőedző: Nagy Ádám
CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D., Szakály D. – Tamás N. (Jablonszkij, 83.), Nagy Z. (Simon A., 69.), Gazdag V. (Dusinszki, 69.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Babós (45.)
MESTERMÉRLEG 
Nagy Ádám: – Próbáltunk az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni, nem sikerült, így mostantól a jövő évi csapat építése a célunk. 
Tóth Balázs: – Tudtuk, hogy küzdelmes mérkőzésünk lesz, ám a két csapatnak leginkább a pálya talajával gyűlt meg a baja. Így nem alakulhatott ki folyamatos játék.

ÖSSZEFOGLALÓ

A sereghajtó mosonmagyaróváriak a 11 pontjukból mindössze egyet szereztek 2024-ben (legutóbbi hat hazai meccsükből egyedül a Gyirmót ellen játszottak döntetlent). A Csákvár a forduló előtt 27 ponttal a 11. helyen állt, és idén csak vendégként tudott pontot szerezni.

A mérkőzés első részében nem nagyon adódott lehetőség egyik csapat előtt sem. Az óváriak több beadással is próbálkoztak ugyan, de ezek nagyon pontatlanok voltak. A félidő második felében a vendégek játszottak fölényben. A 45. percben Szakály Dénes szabadrúgása után Babós fejesével megszerezte a vezetést a Csákvár. (Cikkünk korábbi változatában még Szakály Dénes szerepelt gólszerzőként.)

A második félidőt élesebben kezdte a Mosonmagyaróvár, azonban sem Bekker, sem Máris nem tudta gólra váltani a helyzetét. Aztán a másik oldalon Tamás Nándor került ziccerbe, amit azonban nem sikerült kihasználnia. A hajrára egyre kapkodóbbá vált az óváriak játéka, de egy nagy helyzetük még így is volt ahhoz, hogy döntetlenre mentsék a meccset, Illés lövését azonban fejjel blokkolta Karacs.

A Mosonmagyaróvár helyzete a mostani vereséggel egyre reménytelenebbnek tűnik: a bennmaradáshoz a hátralévő 10 meccsen több pontot kellene gyűjtenie, mint amennyit az eddigi 24 fordulóban sikerült. A Csákvárnak viszont ez a győzelem még  nagyon sokat érhet a bennmaradás szempontjából. 0–1


PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk,  mire megy a jelentősen lemaradva sereghajtó, hat forduló óta nyeretlen Credobus Mosonmagyaróvár a legutóbbi négy bajnokijából hármat elvesztő, a legjobb kieső helyen álló Budafoknál mindössze négy ponttal többel rendelkező Aqvital FC Csákvár ellen. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik