Vasas: Játékosként is szerettem a kihívásokat – Gera Zoltán

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 16:40
null
PicasaGera Zoltán győztes mentalitással szeretné felvértezni játékosait (Fotó: vasasfc.hu)
Mint ismeretes, az U21-es labdarúgó-válogatott éléről távozó Gera Zoltán lett a labdarúgó NB II-ben érdekelt Vasas új vezetőedzője. A 44 esztendős tréner az angyalföldi klub honlapjának nyilatkozott a váltásról.

 

„Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy az utánpótlás-válogatottnál szerzett tapasztalataimat egy klubcsapatnál is hasznosítsam. A közelmúltban történtek már megkeresések, azonban most, a Vasas irányítása egy olyan lehetőségnek tűnt a számomra, amelyet meg akartam ragadni – fogalmazott Gera Zoltán. – Nagyon várom a közös munkát, össze sem lehet hasonlítani egy nemzeti együttes irányításával. Sorra jönnek a mérkőzések, nincsenek többhónapos szünetek, ez a fajta légkör és körforgás pedig már hiányzott az életemből. Most éreztem elérkezettnek az időt a váltásra és bár komoly a feladat, hiszen egyértelműen a feljutás kiharcolása a cél, képesnek tartom rá a csapatot.”

Az egykori kiváló középpályás megtisztelőnek nevezte a Vasas megkeresését, majd elmondta, hogy akárcsak játékosként, úgy most is szereti a kihívásokat. Gera ezután azt is elmondta, hogy milyen elvek mentén fog dolgozni új csapatánál.

„A legfontosabb az, hogy folyamatos fókusz legyen a mérkőzéseken, és az ahhoz hasonló találkozókat, amelyek korábban döntetlenre végződtek, a jövőben a saját javunkra fordítsuk. Szeretném átadni az a fajta győztes mentalitást a játékosoknak, amely mindig is jellemző volt rám. Fontos, hogy védekezésben és támadásban is szervezettek legyünk és bár nyilván a pályán kapnak egyfajta szabadságot a futballisták, rendszerben gondolkozom, így mindenkinek tudnia kell, mi a feladata” – mondta a piros-kékek új mestere. 

Gera Zoltán ezután arról is beszélt, hogy az NB II-ben dobogós helyen álló együttesnél is ott lesz a stábjában eddigi segítője, Csizmadia Csaba.

„Stábban gondolkozó ember vagyok, nyitott vagyok a segítők véleményére, de a felelősség és a végső döntés az enyém. Csizivel az elmúlt időszakban együtt dolgoztunk az U21-es válogatottnál, különböző karakterek vagyunk, de jól megértjük egymást. Nagy tapasztalata van, örülök, hogy ő is velünk van. De ez igaz a már itt lévő szakemberekre is” – mondta el gondolatait a Vasas vezetőedzője.

Végül, de nem utolsósorban Gera azt is elmondta, hogy új játékosainak a nagy részét már ismeri, s előzetesen feltérképezte a másodosztály mezőnyét is.

„Képben vagyok a játékosokkal és a riválisok stílusával kapcsolatban is. Tudom, hogy kitől mit várhatok, szeretném, ha a meglévő erősségeket még inkább ki tudnánk domborítani” – mondta a szakvezető.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik