Sportrádió: Pokolian nehéz éve lesz a Vasasnak – Nagy Miklós

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 10:32
null
Nagy Miklós a Sportrádió vendége volt
Nagy Miklós, a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC sportigazgatója a Sportrádió vendége volt, a Hazafutásban Szabó Bencével beszélgetett a klubra a másodosztályban váró feladatokról. A sportszakember elmondta, hogy a klubnál jelentős költségcsökkentést kellett végrehajtani a nyáron, ez részben fizetéscsökkentések révén, részben létszámleépítéssel történt, de ezt úgy tették meg, hogy a szakmai szempontok is érvényesüljenek. Az angyalföldiek célja egyértelműen az azonnali visszajutás az NB I-be, és bár Nagy Miklós pokolian nehéz évre számít, szerinte előny lehet, hogy a csapat gerince együtt maradt és a fiataloknak nagyobb szerepet szánnak a jövőben.

Két edzőmérkőzés van mögöttünk és most kezdjük a felkészülés harmadik hetét, amikor a legnagyobb terhelést fogják kapni a játékosok – részletezte Nagy Miklós.Pozitívum, hogy a Paks és a Révkomárom elleni meccseken nagyon sok fiatal jutott szerephez és jól is játszottak. Látszik, hogy vannak tehetségeink, hogy tudunk nyúlni a fiatalokhoz, de természetesen még építeni kell őket.”

A sportigazgató elmondása szerint a Vasasnál jelentős költségcsökkentést kellett végrehajtani a nyáron, ez részben fizetéscsökkentések révén, részben létszámleépítéssel történt, de fontos, hogy ezt úgy tették meg, hogy a szakmai szempontok is érvényesüljenek.

Jelentős keretszűkítés zajlott az elmúlt hónapban. Nagyon fontos, hogy meg tudtuk tartani a csapat vázát, azokat a játékosokat, akiket szerettünk volna – ez nem volt egyszerű feladat, de elégedett vagyok azzal, amit ennek kapcsán sikerült megtennünk. Belső védőt szükséges lehet igazolnunk, hiszen mindössze három belső védőnk maradt, Otigba Kenneth, Litauszki Róbert és Baráth Botond, míg Iyinbor Patrick és Hegedűs János távozott. A keretszűkítést annak jegyében végeztük, hogy a csapatkohéziót, a csapategységet erősítsük, de természetesen figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az NB II-ben a fiatalszabály szempontjából a 2004-es korosztály a preferált. A szabály miatt a keretben legalább négy ilyen játékosnak kell lennie, a pályán pedig folyamatosan egy 2004-es vagy annál fiatalabb születésűnek, másrészt viszont nem feltétlenül csak a fiatalszabály miatt szerepeltetnénk ezeket a tehetségeket, és talán ez a legfontosabb üzenet.”

A Vasas vezetőedzője Desits Szilárd maradt, aki tavasszal Kondás Elemér távozása után megbízott edzőként tevékenykedett a csapatnál.

Alaposan megfontoltuk ezt a döntést, ezért sem választottunk gyorsan, pedig nagy nyomás volt rajtunk a szurkolók és a közvélemény részéről – folytatta a sportigazgató. – Meg kellett adnunk neki a lehetőséget, hiszen szerettünk volna házon belülről építkezni, másrészt olyan edzőt akartunk, akinek felfelé ível a pályafutása, aki nem az edzőkeringőből érkezik, aki megtiszteltetésnek veszi a feladatot. Szilárd megfelelt ezeknek a szempontoknak. A stáb kialakításnál nagyon komoly szerep juthat a visszatérő Ferenczi Istvánnak, aki szintén vasasos múlttal rendelkezik, bízom benne, hogy az ő kezében az erőnléti munka nagyon jó kezekben lesz, illetve pályaedzőként is tud funkcionálni.”

Az angyalföldiek célja egyértelműen az azonnali visszajutás, és bár Nagy Miklós pokolian nehéz évre számít, szerinte előny lehet, hogy a csapat gerince együtt maradt.

„A Vasasnak nem lehet más célja, mint az azonnali visszajutás, azonban ennek akkor van értelme, ha a csapatkohézió, a csapategység lehetővé teszi, hogy az első osztályban is sikerrel tudjuk majd venni az akadályokat. Az, hogy a csapat gerincét együtt tudtuk tartani, előny lehet a másodosztályban, viszont senkinek nem szabad azt gondolnia, hogy ez egy könnyű év lesz. Pokolian nehéz lesz, ezt már megtapasztalhattuk négy évig, hiszen ennyi ideig tartott, amíg a Vasas tavaly visszajutott az első osztályba. Most talán annyival előrébb tartunk, hogy míg öt évvel ezelőtt a kiesést követően szétesett a társaság, ezúttal arra igyekeztünk koncentrálni, hogy a költségmegszorítások és a keretszűkítés mellett együtt tartsuk azokat, akik a csapat gerincét képezik.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: –
Távozók:
Balogh Norbert (DAC – kölcsönből vissza), Bobál Gergely (?), Dombó Dávid (?), Feczesin Róbert (?), Géresi Krisztián (?), Hegedűs János (Paks), Hidi Patrik (?), Iyinbor Patrick (FTC – kölcsönből vissza), Márkvárt Dávid (?), Pátkai Máté (?), Silye Erik (Paks)

*Azoknál a csapatoknál, amelyeknek NB I-es partnerklubjuk van, csak akkor soroljuk fel a kölcsönjátékosokat, ha visszatérnek anyaegyesületükhöz, vagy másik gárdához kerülnek, illetve ha most érkeztek kölcsönbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik