Válogatott játékosok szállíították a Nyíregyháza győzelmét

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 17:20
null
A nyíregyházi Nagy Dominik (balra, piros-kékben) szerezte meg az idény első NB II-es gólját (Fotók: Trifonov Éva)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában a másodosztályú tagságát osztályozón megőrző Nyíregyháza balmazújvárosi albérletében fogadta a Siófokot. A nyáron alaposan átalakult Spartacus Nagy Dominik és Géresi Krisztián egy-egy találatával 2–0-ra győzött.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BFC SIÓFOK 2–0 (1–0)
Balmazújváros, 600
néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B., Rjasko, Baki, Nagy B. – Toma, Kesztyűs (Tamás O., 80.) – Géresi (Gresó, 60.), Nagy D. (Cseh, 88.), Herjeczki (Pataki B., 80.) – Novák Cs. (Myke, 60.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
SIÓFOK:
Winter – Vágó G., Vékony, Debreceni Á. – Polényi, Major G. (Tóth T., 60.), Varjas Z., Kitl M. (Szedlár, 80.), Böndi (Nemes, 80.) – Nagy R. (László D., 60.), Dénes (Menyhárt, 77.). Asszisztensedző: Nikházi Márk
Gólszerző: Nagy D. (25.), Géresi (52.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián:
– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mert az ellenfél mélyen védekezett, de türelmesek voltunk, és sok lehetőséget alakítottunk ki. Elégedetlen vagyok a helyzetkihasználással, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Ebben még fejlődnünk kell, összességében viszont jól kezdtünk, szeretnénk ezen az úton maradni.
Nikházi Márk: – Olyan csapat otthonában kezdtünk, amely ellen nem könnyű nyerni. Az első húsz perc nem volt az igazi, majd a harmincadik perc után hiába próbáltuk kihasználni a Nyíregyháza holtpontját. Általános igazság, hogy az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. A mi hibáinkat könyörtelenül kihasználta az ellenfél.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Nyíregyháza Spartacus egycsapatnyi új játékost igazolt azok után, hogy az előző idényben csak osztályozón őrizte meg a másodosztályú tagságát. Az ugyancsak frissen érkező Tímár Krisztián vezetőedző rögtön hat új futballistát állított be a kezdőbe a Siófok elleni bajnoki nyitányon. Közülük többen is jó benyomást tehettek a piros-kékek szurkolóira, különösen Nagy Dominik volt aktív. A tízszeres válogatott középpályás kitűnő labdákkal alakította a hazai támadásokat, mégsem valamelyik formás akcióból, hanem Nagy szabadrúgásából született meg a Szpari és egyben a 2023–2024-es NB II-es idény első gólja (1–0).

A félidő utolsó tíz percére a vendégek is felvették a ritmust, többször eljutottak ellenfelük tizenhatosáig, és a góltól sem álltak messze, ám Nagy Richárd bombája csak a kapufát találta el.

A Balaton-partiak a második félidő elején agresszívebben támadtak, ám hátul óriási hibát vétettek, amit Géresi Krisztián révén ki is használt a Nyíregyháza (2–0), vagyis Nagy Dominik után egy másik olyan játékos is betalált, aki bemutatkozottmár a felnőttválogatottban.

A Spartacus innen már kézben tartotta a meccset, így győzelemmel kezdte az új idényt.

1. FORDULÓ (július 30.)
Nyíregyháza–Siófok 2–0
BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1–0
Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2–3
Kozármisleny–Tiszakécske 1–2
Csákvár–Budapest Honvéd 1–2
Ajka–Soroksár 1–1
Vasas–Budafok 0–1
Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
PMFC–Mosonmagyaróvár 1–0

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés!

90+1. perc: Cseh 16 méterről a kapura kanyarintotta a labdát, Winter nagyot vetődve védett.

Három perc a ráadás.

88. perc: a nyíregyháziak saját nevelésű játékosa, Cseh Norbert érkezett Nagy Dominik helyett.

85. perc: Gresó jól ugratta ki Myke-t, Debreceni azonban utolérte a brazil származású támadót és a lövés pillanatában becsúszva szerelt.

80. perc: Pataki és Tamás a pályán Herjeczki és Kesztyűs helyett. Nemes, valamint Szedlár Kitlt és Böndit váltotta.

78. perc: Nagy Dominik is besárgult.

77. perc: Menyhárt érkezett Dénes helyett.

A Spartacus a harmadik idényét kezdte meg albérletben, immáron újra Balmazújvárosban játssza hazai meccseit. Dankó Gergő, a nyíregyházi klub ügyvezetője nemrég úgy nyilatkozott, hogy tavasszal szeretnének néhány mérkőzést már az új stadionjukban játszani.

72. perc: most Varjas közeli fejesét kellett fognia Fejérnek.

69. perc: megint Varjas kísérletezett, a próbálkozását Fejér fogta.

68. perc: támadó és védő egyaránt csúszott-mászott a labdáért, azt végül Varjas kaparintotta meg, az ő lövését Farkas blokkolta az alapvonal közelében.

66. perc: Vágó csapott oda a meginduló Nagy Dominiknak, aki az akciót felhagyva kakaskodásba kezdett a védővel. A csetepatéba többen bekapcsolódtak, de csak Vágó kapott sárgát a szabálytalanságért.

65. perc: Varjas távolról pontatlanul lőtt.

64. perc: Toma kapott sárga lapot.

62. perc: Toma éles beadásáról centikkel maradt le a kapu elé berobbanó Myke.

60. perc: mindkét oldalon cserék. A hazaiaknál Novák és Géresi hagyta el a pályát, helyükre Gresó,valamint Myke érkezett. A vendégeknél Nagy Richárdot és Majort László és Tóth váltotta.

59. perc: Dénes fejesébe egy védő is beleért, a szöglet után Polényi fejesét védte Fejér.

54. perc: Kitl kapott sárga lapot.

52. perc: GÓL! Winter túl sokat várt a felszabadítással, Novák beleért a passzába, a labda Géresihez pattant, aki 14 méterről, habozás nélkül a bal alsóba gurított. 2–0

A két csapat 28. alkalommal találkozik bajnoki mérkőzésen, tizenháromszor a Spartacus győzött, hétszer a Siófok, és hétszer lett döntetlen a végeredmény. Az NB II-ben 6-6 a győzelmek aránya, legutóbb februárban 1–1 lett a végeredmény a balmazújvárosi meccsen.

Elkezdődött a második játékrész.

A Spartacus aktívabban futballozott az első félidőben
A Spartacus aktívabban futballozott az első félidőben

 

Jól kezdett a Nyíregyháza, többet birtokolta a labdát és kezdeményezően futballozott, a vezető találat után aztán a Siófok is többször eljutott ellenfele tizenhatosáig, Nagy Richárd kapufájánál járt legközelebb a gólhoz.

Véget ért az első félidő.

45+1. perc: Dénes kapott sárga lapot.

Egy perc a ráadás.

39. perc: Fejér 15 méterre kijött egy ívelésre, közben összeütközött Rjaskóval, így nem tudta megfogni a labdát. A hazaiak szerencséjére Böndinek nem volt elég helye a lövésre.

36. perc: KAPUFA! Major lekészítése után Nagy Richárd20 méterről ellőtt bombája a bal oldali kapufát találta el.

34. perc: szép vendégakció végén Varjas lapos lövése elkerülte a kaput.

33. perc: a szögletzászló benntartotta a labdát a Szparinak, Géresi éles beadását Novák 5 méterről fölé fejelte.

32. perc: Nagy Richárd lövése megpattant, Fejér fogta a labdát.

32. perc: most Novák futtatta meg Herjeczkit, ő Kesztyűsnek hagyta ott a labdát, aki beadással Géresit vette célba, az ollózási kísérlet lecsúszott a lábáról.

29. perc: Nagy Dominik a saját térfeléről ugratta ki Herjeczkit, a támadó két csel után belelőtte a labdát a védőjébe.

27. perc: Kesztyűs mély beadását Novák fejelte fölé 10 méterről.

A nyíregyháziak többször is ellenfelük kapuja elé kerültek
A nyíregyháziak többször is ellenfelük kapuja elé kerültek

 

Ha minden igaz, ez volt az NB II-es idény első találata.

25. perc: GÓL! A Szpari szinte a 16-os vonaláról, kissé jobbról végezhetett el szabadrúgást. Nagy Dominik lapos lövése a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. 1–0

A Siófok a 8. helyen végzett az előző idényben, Szpari a 18. pozícióban zárt és a Veszprém elleni osztályozón harcolta ki a bennmaradást.

18. perc: Nagy Dominik 18 méterről ellőtt szabadrúgását Winter fogta.

Az első tizenöt percben a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, a pályaválasztó csapat kezdeményezően futballozik.

12. perc: ezúttal Herjeczki adott nagy labdát a védelem mögé kiugró Géresinek, aki balról, 8 méterről, nem sokkal lőtt fölé.

8. perc: Nagy Dominikremek labdával ugratta ki Herjeczkit, aki rosszul vette át a labdát, így helyzet helyett csak szögletig jutott a Spartacus.

6. perc: Rjasko kapura veszélyesen fejelte szögletre a siófoki szabadrúgást.

5. perc: Géresi az első szabálytalanságára máris megkapja a mérkőzés első sárga lapját.

Az előző idény utolsó fordulójában kiállított Dragan Vukmir eltiltását tölti, helyette Nikházi Márk asszisztens edző dirigál a siófokiaknál. A hazai kispadon Tímár Krisztián tétmérkőzésen először irányítja a nyíregyházi csapatot.

2. perc: Nagy Barnabás balról éles szögből lőtt a kapu elé, középen nem ért a labdába senki. Kirgúás.

Elkezdődött a mérkőzés!

A nyíregyháziak piros-kékben, a siófokiak tiszta fehérben futballoznak.

A csapatok már a pályán. Hamarosan kezdünk!

KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MINDEN ÁTIGAZOLÁST MEGTUDHAT!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB II-es tagságát csak osztályozón megőrizni tudó, de a nyáron jól erősítő Nyíregyháza a továbbra is fiatal tehetségekre támaszkodó Siófok ellen.

Az új igazolások közül a hazaiaknál Rjasko Mihajlo, Toma György, Herjeczki Kristóf, Nagy Dominik, Géresi Krisztián és Kesztyűs Barna, a vendégeknélBöndi Ádám, Kitl Miklós, Nagy Richárd, valamint Vékony Viktor kapott helyet a kezdő csapatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik