NB II-es felk.: triplázott az új mislenyi támadó, hármat vágott az ETO

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 22:49
Több másodosztályú labdarúgócsapat játszott felkészülési mérkőzést szerdán. A Kozármisleny új szerzeménye, Rácz Balázs vezérletével ötöt vágott az NB III-as Majosnak, míg az ETO 3–0-ra győzte le a Somorját. A Csákvár kikapott a Tatabányától, a Pécs pedig nem bírt a Kaposvárral.







Magabiztosan győzött az ETO a Somorja ellen (Fotó: eto.hu)
Magabiztosan győzött az ETO a Somorja ellen (Fotó: eto.hu)


NB II-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

ETO FC Győr–STK Samorín (Somorja, szlovák II.) 3–0 (1–0)
Dunaszerdahely, MOL Akadémia
ETO FC Győr:
Ruisz (Pap) – Kovács M. (Buna), Szujó (Szépe), Anatolij (Deákovits, Keresztes), Tamás K. (Csontos) – Tóth R. (Anton), Vingler (Tuboly), Kiss M. (Moharos), Csóka (Mitring, Bumba) – Hanzli (Lacza), Olejnik (Huszár).
G: Huszár (2), Tóth R.

A román elsőosztályú Botosani gárdájából szerződtetett kapus, Pap Eduárd be is mutatkozott a Somorja elleni felkészülési meccsen. A 29 éves utánpótlás-válogatott játékos több, mint 150 mérkőzésen védett a román élvonalban, karrierje nagyrészét a Botosani csapatában töltötte, s az európai porondon is bemutatkozott, ugyanis Konferencia-liga mérkőzéseken védett. Pap nagy erőssége, hogy hátulról folyamatosan irányítja a társait, és gyorsaságának köszönhetően gyakran avatkozik játékba a mezőnyben is.

Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–PMFC 0–0
Kaposvár
PMFC, 1. félidő
: Helesfay – Varga, Miklós, Takács Zs., Majnovics – Terbe, Bachesz, Bukovics – Vas, Harsányi, Szabó M. 2. félidő: Varasdi – Svedjuk, Fodor F., Rácz L., Pejovics, Hadaró (Varga) – Szeles, Pintér D., Kártik – Tóth-Gábor (Orbán), Gera Z.

A pécsieknél két próbajátékos is lehetőséghez jutott. Fodor Ferenc neve ismerősen cseng Mecsekalján, hiszen a rutinos pécsi születésű védő 2014-ig a PMFC-t erősítette az élvonalban, s legutóbb az ETO színeiben szerepelt, míg a középpályán bizonyíthatott a 21 esztendős Pintér Dániel, aki pedig az előző idényben az FTC második csapatában játszott.

Aqvital FC Csákvár–Tatabányai SC (NB III) 0–1 (0–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont
Csákvár
: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, Katona K. – Farkas A., Major M., Szakály D. – Juhász L., Simon A., Fejős. A 2. félidőben pályára lépett: Zelizi (kapus), Babós L., Mészáros D., Helmich, Baracskai, Tamás N., László N., Nagy Z., Nat.

A legutóbb Nyíregyházán szereplő Papucsek Barnával erősített a Csákvár, a védő már pályára is lépett ma a Tatabánya ellen. A 33 éves hátvéd 2008 májusában, a Tatabánya színeiben mutatkozott be az NB I-ben. azt követően megfordult a Vasas, a Videoton, a Puskás Akadémia, a Szolnoki MÁV, a Kisvárda és a Balmazújváros együtteseiben. Az elmúlt három esztendőt a Nyíregyháza Spartacus gárdájánál töltötte, ahol hosszú időn keresztül csapatkapitányként fogta össze társait. Közel 300 első- és másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Majosi SE (NB III) –Kozármisleny FC 2–5 (0–4)
Bonyhád-Majos
Mislenyi gólszerző
: Rácz B. (3), Kirchner, öngól

Rácz Balázs személyében egy 19 éves fiatal, utánpótlás-válogatott támadóval bővült a HR-Rent Kozármisleny kerete. A 2004-es születésű labdarúgó a DVSC-től kölcsönbe érkezett és megfelel a fiatalszabálynak. A támadó 2011-től 2015-ig a Kozármisleny utánpótlásában nevelkedett, tagja volt annak a korosztálynak, amely sorra nyerte a hazai és nemzetközi tornákat. A PMFC után a Fradi utánpótlásába vezetett az útja, ahonnan a Budapest Honvéd igazolta le, majd 2022 márciusában leigazolta az NB I-es Debrecen, ahol 4 alkalommal kapott lehetőséget a legmagasabb osztályban. Egy év múlva a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgója lett kölcsönben, ahol fél idény alatt 10 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára és három gólt szerzett, ebből az egyiket éppen Kozármislenyben. Rácz első mislenyi mérkőzésén rögtön triplázni tudott.

FC Nagykanizsa (NB III)–Credobus Mosonmagyaróvár 1–0 (0–0)
G:
János N.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik