Szerencsés Honvéd-győzelem Csákváron

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 18:50
null
A fehér mezes Honvéd szerencsés három pontot szerzett Csákváron (Fotó: Archív)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az NB I-ből kiesett Honvéd a Csákvár otthonában lépett pályára. Megilletődötten kezdett a hazai együttes, egy öngóllal gyorsan vezetést is szerzett a fővárosi gárda. Miután elkapta a fonalat a Csákvár, nemcsak egyenlített, hanem több óriási lehetőséget is kidolgozott, ám sorra kihagyta a ziccereit. A hajrában a kispestiek egyszer kiszabadultak a szorításból, és Kerezsi Zalán találatával 2–1-re megnyerték a mérkőzést. 

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAPEST HONVÉD 1–2 (0–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 1000 néző. Vezette:Csonka Bence (Horváth Zoltán, Szabó Dániel)
CSÁKVÁR: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Farkas A., Mészáros D. (Major M., 62.), Szakály D. – Tamás N. (Juhász L., 76.), Nagy Z. (Simon A., 76.), Fejős (Baracskai, 85.). Vezetőedző: Tóth Balázs
HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner (Lovric, 80.) – Kocsis D. (Haragos, 41.), Adorján, Bocskay, Keresztes (Krajcsovics, 80.) – Holman (Átrok, 72.) – Kerezsi. Vezetőedző: Pinezits Máté
Gólszerző: Nagy Z. (47.), ill.Benczenleitner (4.), Kerezsi (86.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Megilletődötten kezdtünk, és egy szerencsétlen öngóllal gyorsan hátrányba kerültünk. A második félidőben remekül játszottunk, egyenlítettünk, helyzeteink voltak, ám egy figyelmetlenség miatt mégis vereséget szenvedtünk. Egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de még a győzelmünk sem lett volna érdemtelen.
Pinezits Máté: – Viribus unitis, azaz egyesült erővel – üzenték a héten szurkolóink, Nos, köszönjük a támogatásukat, a legutóbbi szezon után csodaszámba megy, hogy ilyen erőt adtak számunkra. Örülök, hogy olyan csapatot láttam ma a pályán, amely a végsőkig küzdött. Sérültjeinknek mihamarabbi felépülést kívánok.

ÖSSZEFOGLALÓ

Telt ház és – a Honvéd-szurkolóknak köszönhetően – igazi futballhangulat fogadta a két csapatot a vasárnapi bajnoki nyitányon. A vendégek egy talált (ön)góllal (a videofelvétel alapján a csákvári László Noelről pattant a kapuba a labda, a játékvezető azonban a kispesti Benczenleitnert írta be gólszerzőnek a jegyzőkönyvbe) gyorsan vezetést szereztek, s ez egy időre megfogta a hazai együttest. Negyedóra elteltével aztán egyre bátrabb lett a Csákvár, és Farkas Aurél révén könnyen egyenlíthetett volna, de Dúzs Gellért bravúrral hárított.

A szünet után Nagy Zoárd góljával gyorsan egyenlített a Csákvár, amelynek az idő előrehaladtával egyre inkább a levegőben lógott a vezető gólja is. Ziccereiket azonban kihagyták a vendéglátók, a kispestiek pedig a hajrában Kerezsi Zalán révén némiképp váratlanul, de ismét kapuba találtak, és kiharcolták a győzelmet. 1–2

1. FORDULÓ (július 30.)
Nyíregyháza–Siófok 2–0
BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1–0
Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2–3
Kozármisleny–Tiszakécske 1–2
Csákvár–Budapest Honvéd 1–2
Ajka–Soroksár 1–1
Vasas–Budafok 0–1
Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1

PMFC–Mosonmagyaróvár 1–0

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek

95. perc:Dúzs időhúzásért sárga lapot kapott.

Zsinórban négy szögletet rúgott a Csákvár, a Honvéd foggal-körömmel védi az eredményt.

94. perc: Juhász jobb oldali beadását Baracskai fejelte kapura, Lovric fején irányt változtatva pattant szögletre a labda.

Nagyon nyom a Csákvár.

92. perc: Megy a faragás, Átrok sárga lapot érően buktatta Lászlót.

91. perc: Farkas visszagurítását Murka 10 méterről a léc fölé vágta.

Hat perc a hosszabbítás.

89. perc:Papucsek ütközte le Kerezsit a felezővonalnál, ez is sárga.

86. perc: GÓL!!! Szabó Alex az alpvonalról visszafejelt labdáját Kerezsi három méterről a jobb alsóba belsőzte, 1–2.

85.perc:Fejőst Baracskai váltotta.

85. perc: Már Dúzs is verve volt Simon 16 méteres lövésénél, de a labda centikkel elsuhant a jobb sarok mellett.

82.perc: Krajcsovics mikor a játékvezető már lefújta az akciót, lekönyökölte Murkát. Sárga!

80. perc: Kettőt cserél a Honvéd: Benczenleitner helyén Lovric, Keresztes helyén Krajcsovics folytatja a játékot.

78. perc: Mentő érkezett a pályára miután Fejős és Benczenleitner fejelt össze a hazai térfél közepén. Mindkét játékost ápolni kellett, a Honvéd fiatalját a mentő vitte el.

77. perc: Óriási ziccer maradt ki: bal oldali beadás után Farkas Aurél öt méterről, előre vetődve fejelt, Dúzs óriási bravúrral piszkálta ki a léc alól a labdát.

76. perc: Kettős hazai csere: Nagy Zoárdot Simon András, Tamás Nándort Juhász Levente váltotta.

72. perc: Honvéd csere: az elfáradt Holman Dávid helyére Átrok Zalán érkezett.

72. perc: Ezúttal a Csákvár kontrázott, Szakály indítása után Tamás a balösszekötő helyéről, 20 méterről keményen rátűzte, Dúzs vetődve hárított.

A második félidőben egyértelmű fölényben játszik a hazai együttes, a Honvéd továbbra is a gyors kontrákban reménykedik.

65. perc: Kettő az egyben vihette a labdát a Csákvár a Honvéd kapujára, Tamás átadása azonban túl lassú volt Szakálynak, így oda lett a ziccer.

62. perc: Hazai csere: Mészáros Dávid helyére a 18 éves Major Marcell érkezik.

61. perc: Szakály indította Tamást a bal oldalon, aki egyből a mellette érkező Lászlót futatta, a hazaiak szélső hátvédje az ötös sarkáról azonban eltörte a labdát.

55. perc: Ziccer!!! Keresztes egyedül lépett ki középen, elhúzta a labdát a kivetődő Pécsi mellett is, de kisodródott és nem tudott a hálóba gurítani...

54. perc: Fejős keverte meg Benczenleitnert a jobb szélen, majd ballal Nagy fejére varázsolta a labdát. A hazaiak centere 8 méterről a bal alsó mellé bólintotta a labdát.

47. perc: GÓL!!! Fejős jobb oldali beadását Szakály a hosszú saroktól kapásból középre belsőzte, Nagy pedig 5 méterről egyből a jobb sarokba helyezte a labdát, 1–1.

A lecserélt Kocsis Dominik a hírek szerint agyrázkódást szenvedett.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Csere nem volt egyik oldalon sem.

Vége az első félidőnek. A Honvéd egy ajándékba kapott góllal vezet a játérész második felére magára találó találó Csákvár ellen.

Három perc a hosszabbítás.

43. perc: Murka Benedek jobb oldali beadását Nagy Zoárd lekészítette Farkas Aurélnak, aki azonban 18 méterről nem találta el a kaput.

41. perc: Kocsis Dominik helyére Haragos Viktor érkezett.

35. perc: Kocsis Dominik ütközött az oldalvonal mellett Karacs Dániellel. A játékvezető sárga lappal büntette a hazai védőt, majd a reklamáló Farkas Aurélnak is felmutatta a figyelmeztetést.

33. perc:Murka elsodorta Kerezsit, a játékvezetó "jó indulattal" felmutatta a sárga lapot.

32. perc: László Noel a Honvéd térfél közepéről, a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, beívelését Nagy Zoárd centikkel csúsztatta a jobb sarok mellé.

29. perc: Egyenlítési lehetőség maradt ki: Szakály Dénes jobb oldali beadását Nagy Zoárd lefejelte a tizenhatos vonalán helyezkedő Farkas Aurélnak, aki egy állítás után, senkitől sem zavartatva lőtt, Dúzs Gellért bravúrral szögletre mentett a jobb sarok elől.

A Honvéd átadta a területet a Csákvárnak, s gyors támadóira számítv, kontrákra rendezkedett be.

18. perc: Éledezik a Csákvár: Fejős emelt a balösszekötő helyéről a hosszú oldalra, a berobbanó Tamás elől Dúzs szedte össze a labdát.

13.perc:Benczenleitner kapott sárga lapot, miután csúnyán buktatta Tamást.

12. perc: Egy vaktában előre vágott labdára Kerezsi rajtolt rá a bal oldalvonal mellett, a felezővonaltól indulva, egészen az ötös sarkáig robogott, lövését azonban Pécsi bravúrral, lábbal hárította.

Ez gyorsan ment. Amit a hazaiak szerettek volna elkerülni, nem sikerült, egy szerencsétlenül pattanó labdából, öngóllal gyorsan hátrányba kerültek.

4. perc: GÓL!!! Egy jobb oldali szögletet követően nem tudtak felszabadítani a hazai védők, a labda a középen helyezkedő Benczenleitnerről László Noel lábára pattant, majd onnan a bal alsó sarokra csorgott. Csonka Bence játékvezetőennek ellenére a kispesti Benczenleitnertírta be a jegyzőkönyvbe gólszerzőnek, 0–1.

3. perc: Bocskay bal oldali szabadrúgását Karacs csúsztatta szögletre.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés

Telt ház, a Honvéd-szurkolóknak köszönhetően igazi futballhangulat várja a bevonuló csapatokat.

Mindkét együttes keretében jókora változás történt a nyáron. A hazaiak kezdőjében öt (Pécsi Ármin, Papucsek Barna, Farkas Aurél, Szakály Dénes és Nagy Zoárd), a kispestieknél négy (Kovács Nikolász, Kálnoki-Kis Dávid, Adorján Krisztián és Holman Dávid) új játékos kapott helyet a kezdőben.

Érdekesség, hogy a Honvéd tavasszal az utolsó NB I mérkőzését a Puskás Akadémia otthonában játszotta (1–2), és most a nyitó NB II-es találkozóját néhány kilométerrel arrébb, a felcsútiak fiókcsapata ellen vívja.

KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MINDEN ÁTIGAZOLÁST MEGTUDHAT!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az élvonaltól búcsúzú, megfiatalított és légiósaitól megváló Honvéd a Csákvár otthonában.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik