NB III: megvan a Szentlőrinc „új” trénere, Grumics sportigazgató lesz

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 22:06
null
Pichler Gábor marad a Szentlőrinc vezetőedzője az NB III-ban is (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
A labdarúgó NB III-ba kieső Szentlőrinc hivatalos honlapján tudatta, hogy a következő idényben Pichler Gábor irányítja vezetőedzőként a baranyai csapatot; ő volt az, aki az NB II-es évad utolsó négy bajnokiján, illetve az elveszített osztályozón ideiglenesen vezette a csapatot Domján Attila menesztése után. A klub este azt is bejelentette, hogy az eddig a csapatot csatárként szolgáló Miroszlav Grumics sportigazgatóként tevékenykedik tovább.

 

A Szentlőrinc az előző idényt még Jeremiás Gergő irányításával kezdte, majd februárban őt Domján Attila váltotta, de utóbbi szakember sem maradt sokáig, hiszen április végén menesztették. A hátralévő négy bajnokin és az osztályozón Pichler Gábor készítette fel a csapatot (igaz, a bennmaradást az NB II-ben nem sikerült kiharcolni), s a klub tájékoztatása szerint tizedik idényének vág neki Szentlőrincen.

„Az biztos, hogy nála kevesen ismerik jobban klubunkat” – írja Pichler Gáborról a klub honlapja, utalva arra, hogy a szakember az U7-es korosztálytól kezdődően az U19-esig végigjárta a ranglétrát, dolgozott Bozsik-központ vezetőként, a megyei első osztályú csapat edzőjeként, valamint ő volt a másodedzője az NB II-be feljutó csapatnak is, a legutóbbi három idényben pedig az NB II-es csapat szakmai stábjában tevékenykedett.

„Büszkeséggel tölt el, hogy annak a klubnak a felnőttcsapatát vezethetem, immáron nem csak megbízottként, ahol az edzői pályámat kezdtem – fogalmazott Pichler Gábor.Az évek során folyamatosan tanultam, képeztem magam, és a legfontosabb, hogy a mindenkori felnőtt stáb tagjaként számos kiváló kolléga mellett rengeteg tapasztalatot gyűjthettem! Sajnos a legutóbbi szezonunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük: a kiesésünk óriási csalódás volt mindenki számára. Változtatni valóban nem lehet már rajta, lezártuk azt az időszakot. Az előttünk álló idény új kihívást jelent, mindenkinek meg kell találnia a motivációját ebben a helyzetben! Konkrét célokat a végleges játékoskeretünk ismeretében fogalmazhatunk majd meg, ami biztos, hogy egy egységes, motivált, sikeréhes csapatot szeretnék, amely jó közösséget alkot úgy a pályán, mind azon kívül is!”

A Szentlőrinc este azt is bejelentette, hogy az eddig a csapatot csatárként szolgáló Miroszlav Grumics 39 évesen pontot tett játékos-pályafutása végére, mostantól pedig sportigazgatóként segíti a klubot.

„Úgy éreztem, itt az idő arra, hogy befejezzem a játékos-pályafutásomat – mondta a 39. születésnapját éppen ma ünneplő immár korábbi csatár, Miroszlav Grumics. – Szerettem volna utána is a futballban dolgozni, ebben a közegben maradni, épp ezért nagyon örülök annak, hogy Szentlőrincen elkezdhetem ezt az újfajta munkát, ez úton is köszönöm, hogy erre lehetőséget adnak! Ez a szerepkör nagy kihívás, tanulni akarok, fejlődni szeretnék a következő időszakban. Bízom benne, hogy az eddig megszerzett tapasztalatommal, a kapcsolatrendszeremmel segíteni tudom ezt a klubot, amely nagyon a szívemhez nőtt az elmúlt években.”

A Szentlőrinc a négycsoportos NB III Délnyugati csoportjába kapott besorolást a 2023–2024-es idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik