NB II: Hollandiát megjárt szélsőt igazolt a Soroksár

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 14:14
A legutóbb a Szegedet erősítő Dobos Áron csatlakozott a szintén a labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár SC keretéhez – számolt be róla a klub honlapja. 



Dobos Áron Soroksáron építheti újra magát (Fotó: soroksarsc.hu)
Dobos Áron Soroksáron építheti újra magát (Fotó: soroksarsc.hu)


Az átigazolási időszak lejártával is adódnak olyan lehetőségek, melyeket megragadva tovább erősíthető egy-egy csapat kerete. A szabadon igazolható Dobos Áron szerződtetése a Soroksár életében éppen ilyen dolog.

Az MTK- és dunaújvárosi nevelésű 22 éves szélső az NB III-as Dunaújváros PASE csapatában 2016-ban, 16 évesen mutatkozott be. Két idényt töltött a harmadosztályú együttesben, majd 2018 júliusában a holland élvonalba akkor feljutó Fortuna Sittard játékosa lett. Hollandiában főként a fiatalokat foglalkoztató, a holland klub U21-es együttesének tekinthető Jong Fortuna Sittardban kapott lehetőséget, azonban két mérkőzésen az Eredivisie-ben szereplő első csapatban is pályára léphetett.

A magyar utánpótlás-válogatott támadó aztán 2020 februárjában hazatért, de az ETO-nál egyáltalán nem kapott játéklehetőséget. A Szeged-Csanád GA-hoz szerződött ezt követően, ahol a 2020–2021-es évadban be is mutatkozott az NB II-ben, első profi idényében 33 mérkőzésen 3 gólt szerzett.

Az utóbbi bő fél évben azonban sérülések hátráltatták, így ősszel csak 7 NB II-es bajnokin játszott, s mindössze egyszer volt kezdő. Szegedről a téli átigazolási időszakban távozott.

A Soroksár 26 forduló után 35 ponttal a 9. helyen áll az NB II-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik