NB II: Amerikába szerződött az Újpest korábbi csatára

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 12:58
null
Filipvics Marko új csapata mezét mutatja édesapja társaságában
Az amerikai profi liga, az MLS tartalékbajnokságában, az MLS Nextben szereplő, charlotte-i Crown Legacy FC bejelentette, hogy szerződtette a legutóbb az NB II-es Szentlőrincben futballozó, 23 éves csatárt, Filipovics Markót.

 

 

„Marko sokoldalú támadó, aki több poszton is bevethető. Jó példa arra, hogy kiaknázzuk kapcsolatainkat külföldi piacokon is, hogy ígéretes tehetségeket találjunk” – nyilatkozta az MLS tartalékbajnokságában szereplő Crown Legacy FC igazgatója, Bobby Belair a klub hivatalos honlapjának a 23 éves Filipovics Marko átigazolása kapcsán.

Az ismert játékosügynök, Filipovics Vladan fia az NB II-es Szentlőrinc játékosa volt az elmúlt másfél évben, az őszi idényben 11 bajnokin lépett pályára a másodosztályban, egy gólt szerzett. Filipovics Marko a Vasasban nevelkedett, majd Újpesten futballozott, a liláknál többször is nevezték őt NB I-es meccsre, de pályára nem lépett az élvonalban. Játszott a Vác FC-ben, Bicskén és a BVSC-ben, 2021 tavaszán pedig a szerb másodosztályú Graficsarban.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZENTLŐRINCNÉL
Érkezők: Alban Taipi (északmacedón, Haladás – kölcsönbe), Hursán György (Haladás – kölcsönbe), Kesztyűs Máté (Dunaújváros), Novák Zsombor (Dunaújváros), Mahler Gergő (Szeged-Csanád GA), Múcska Viktor (Mosonmagyaróvár), Pintér Ádám (Szeged), Radosevics Ognjen (szerb, Újpest FC – kölcsönbe), Török Kevin (ZTE – kölcsönbe)
Távozók: Bányai Péter (Iváncsa), Csilus Ádám (?), Filipovics Marko (szerb-magyar, Crown Legacy FC – Egyesült Államok), Németh Erik (ZTE – kölcsönből vissza, onnan Soroksár), Szabó Máté (PMFC), Török László (III. Kerületi TVE), Vidnyánszky Mátyás (DAC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik