NB II: Két csapatot tettek tönkre, a Diósgyőrt, meg a Szegedet – Kondás

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 18:29
null
Kondás Elemért áprilisban váltották le Diósgyőrben (Fotó: Bujdos Tibor, archív)
A legutóbb az NB II-es DVTK-nál dolgozó edző, Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak adott interjúban felelevenítette tavaszi menesztését, és kitért az egy évvel korábbi, debreceni munkájára is, amikor szintén vezette csapata a tabellát, de a vezetőség idény közben elköszönt tőle.

 

A jelenleg munkanélküli edző, Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak adott interjúban elmondta, meglepte, hogy Diósgyőrben annak ellenére leváltották a tavasszal, hogy csapatával éppen vezette a bajnokságot, és helyére az addig a Szegedet sikerrel irányító Dragan Vukmirt nevezték ki.

„Azzal volt a probléma, hogy ezzel a döntéssel két csapatot sikerült tönkretenni: a Diósgyőrt, meg a Szegedet. Két napra rá ott volt a Tiszakécske elleni mérkőzés, amelyet nem tudtak megnyerni. Ott eldőlt. Akkor azt mondtam az egyik vezetőnek, hogy sajnos ez elment” – fogalmazott Kondás Elemér, akit nem sokkal azután menesztettek Diósgyőrben, hogy a DVTK otthon 5–0-ra kikapott az akkor még Vukmir vezette Szegedtől. Hat forduló alatt az volt a csapat negyedik veresége, miközben előtte 11 bajnokin veretlen maradt.

Kondás Elemér arra is reagált, hogy egymás után kétszer menesztették az NB II-es aktuális listavezetőjétől, hiszen egy idénnyel korábban a DVSC-nél is így járt, és bővebben is beszélt a Diósgyőrben történtekről.

„A Lokinál is ez volt. Valamiért úgy döntöttek Diósgyőrben, hogy váltani kell. Nem az én stílusom, hogy sárdobálásba kezdjek visszafelé, bár Diósgyőrben ezt megteszik néhányan, még vissza-visszatérnek, és a múltat emlegetik. Én csak tényeket tudok mondani: a csapatot feljutó helyen adtam át egy győztes mérkőzés után, ők meg az utolsó hét meccsen az ötpontos előnyből csináltak öt pont hátrányt, inkább ezzel kellene foglalkozni, és nem visszafelé mutogatni. A számok, azok makacs tények, ezekkel nem igazán lehet vitatkozni. Nem szeretek visszafelé mutogatni, de azt se szeretem, ha rám mutogatnak. Persze, igaz, hogy előtte ott volt a Szegedtől elszenvedett vereség, de minden csapat életében van olyan, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok. Két nap után korrigáltunk, és nyertünk. Ellentétben azzal, amit mondtak, hogy mentálisan és fizikailag rossz állapotban voltak a játékosok, az a csapat egyben volt. Ha fizikailag rossz állapotban lett volna, nem tudott volna a 93. percben nyerni, aki meg látta, hogyan örült az az együttes a Dorog elleni győztes mérkőzés után, tudja, hogy mentálisan milyen állapotban volt. Természetesen, aki dolgozik, hibázik. Mentségemre legyen mondva, március környékén, amikor volt egy kis visszaesés, nagyon sok játékos betegséggel bajlódott. Ebből kellett kijönni, ki is jöttünk, csak akkorra már elfogyott a türelem. Ez különösen rosszulesett, mert úgy éreztem, fel tudunk jutni, a közönség meg is érdemelte volna. Ezt a döntést hozták.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik