NB III: a Pénzügyőr idegenben verte a Balmazt az osztályozón

F. B., K. Zs.F. B., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 20:23
null
A sötét mezes majosiak nagy csatában harcolták ki a feljutást (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)
A BLSZ-bajnok Pénzügyőr 3–2-re győzött a Balmazújváros vendégeként a megyei aranyérmesek egy osztállyal feljebb jutásért vívott osztályozójának visszavágóján, jutalmul a következő idénynek az NB III-ban futhat neki. A Bánk-Dalnoki Akadémia 3–0-s sikerrel megfordította a Balatonlelle ellen egy felvonás után vesztésre álló párharcát, a Majos két döntetlennel, a Csorna az első meccsen aratott győzelemmel, míg a Körösladány, a PTE-PEAC és a Teskánd kettős sikerrel lett NB III-as.

 

A Körösladány az első mérkőzés háromgólos sikere után hazai pályán is három találattal győzte le a Cigándot. Már a 32. percben megfogyatkoztak a vendégek Matyi Zoltán kiállítása miatt – sőt ugyanekkor Szatmári Csaba vezetőedző is piros lapot kapott –, ettől kezdve pedig könnyű dolguk volt a békésieknek, a 36., a 37. és a 62. percben is betalálva diadalmaskodtak.

A PTE-PEAC a hazai siker után idegenben is legyőzte a Zsámbékot – az 5–2-es kiütésből Udvardi Zoltán 20 perc leforgása alatt szerzett mesterhármassal vette ki a részét.

A Majos az első meccs 2–2-es döntetlenje után az 58. percben szerzett vezetést a Szpari II ellen. A szabolcsiak csak a 85. percben tudtak egyenlíteni, ez pedig kevésnek bizonyult, idegenben szerzett több góllal a Majos lett NB III-as, amely egy év után térhet vissza a harmadosztályba.

Gyorsan, már az 5. percben vezetést szerzett a Csorna a Gödöllő ellen, és bár ezt a hátrányt a 63. percben kiegyenlítették a Pest megyeiek, fordítani nem tudtak, hiába támadtak a hajrában. Ez pedig azt jelentette, hogy a csornaiak jutnak fel a harmadosztályba, hiszen az első felvonást egy góllal idegenben megnyerték.

A Bánk-Dalnoki Akadémia diósjenői albérletében a szünetig képtelen volt feltörni a Balatonlelle védelmét, pedig a nógrádiak győzelmi kényszerben voltak az első mérkőzés egygólos veresége után. A szünet után aztán háromszor is betaláltak, így megfordítottak a párharcot.

Az első meccs 0–0-ját követően gyorsan vezetést szerzett a Pénzügyőr a Balmazújváros otthonában, de a hajdúságiak a 30. percben egyenlítettek. Négy perccel később jött egy hazai kiállítás, ami megváltoztatta a találkozó képét; a pasarétiek a szünet után gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, és a Balmaz a hajrában már csak szépíteni tudott. Az összecsapás hőse a korábban a Balmazújvárosban is játszó Bíró Ákos volt, aki két gólt szerzett.

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

Körösladányi MSK–Cigánd SE 3–0
Feljutott: a Körösladány, kettős győzelemmel (7–1)
Csornai SE–Gödöllői SK 1–1
Feljutott: a Csorna, 2–1-es összesítéssel
Majosi SE–Nyíregyháza Spartacus II 1–1
Feljutott: a Majos, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Zsámbéki SK–PTE-PEAC 2–5
Feljutott: a PTE-PEAC, kettős győzelemmel (7–2)
Bánk-Dalnoki Akadémia–Balatonlelle SE 3–0
Feljutott: a Bánk-Dalnoki Akadémia, 3–1-gyel
Balmazújvárosi FC–Pénzügyőr SE 2–3
Feljutott: a Pénzügyőr, 3–2-es összesítéssel
• Szombaton játszották
Technoroll Teskánd KSE–Szegedi VSE-Pizzamonster 2–1
Feljutott: a Teskánd, kettős győzelemmel (6–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik