NB II: távozhat Mezőkövesdről Bajzát, az élvonalba vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.12. 12:24
Távozhat a labdarúgó NB II-ben szereplő Mezőkövesdtől Bajzát Péter. A 34 éves támadó és a klub nem egymással képzeli el a jövőt: a mezőkövesdi vezetők örömmel válnának meg a futballistától, Bajzát Péter  szívesen távozna. De vajon hol köthet ki a rutinos labdarúgó?

„Na, ez egyelőre jó kérdés… – mondta a Nemzeti Sportnak Bajzát Péter, aki másfél esztendővel ezelőtt szerződött Mezőkövesdre. – Arra is van esély, hogy végül a klubnál maradok, bár ezt a vezetők, és én sem szeretném. Ahogy mondani szokták, ebben a kapcsolatban is közös megegyezéssel született a szakítási szándék, egyikünk sem ragaszkodik a folytatáshoz. Akkor meg minek erőltetni, nem?”Bajzát Péter, aki másfél esztendővel ezelőtt szerződött Mezőkövesdre. – Arra is van esély, hogy végül a klubnál maradok, bár ezt a vezetők, és én sem szeretném. Ahogy mondani szokták, ebben a kapcsolatban is közös megegyezéssel született a szakítási szándék, egyikünk sem ragaszkodik a folytatáshoz. Akkor meg minek erőltetni, nem?”

A csatár az ősszel nem különösebben szórta meg az ellenfeleket, mindössze a Zalaegerszeg és a Szolnok kapujába talált be, csapattársa és egyben riválisa, a Mezőkövesdről ugyancsak elvágyódó Máté János ellenben kilenc találatot jegyzett.

„Nem ez volt életem legjobb szezonja, de érzek még erőt magamban – így Bajzát Péter. – A nyáron leszek harmincöt esztendős, megbecsülök minden lehetőséget. Értelemszerűen az élvonalban lenne jó futballozni, de adott esetben a másodosztály is szóba jöhet. A lényeg, hogy olyan helyre kerüljek, ahol kerülik a langyos vízben való úszkálást. Kihívást keresek, ahol feljutást, vagy bennmaradást érhetnek a góljaim. Vannak érdeklődők, ha jól tudom, a vezetők is tárgyalnak néhány klubbal, de csapatneveket egyelőre nem mondanék.”

A Mezőkövesddel kapcsolatos további hír, hogy a Nemzeti Sport információi szerint a Puskás Akadémiától távozó fehérvári kapus, Horváth Tamás a Mezőkövesd Zsóryhoz kerül, újra kölcsönbe.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESDNÉL
Érkezők:
Mihai Nicorec
(román-magyar, Farul Constanta – Románia)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Tamás (Videoton)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Fröhlich Roland (Paks), Orosz Márk (Dunaújváros), Szekeres Adrián (Videoton), Tóth Bence (Szolnok, szabadon igazolható)
Távozók
: Takács Péter
(Békéscsaba)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bajzát Péter, Máté János (érdeklődnek iránta: Vasas), Ribánszki László

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik