NB III: már csak a Nyíregyháza hibátlan; ETO-siker idegenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 18:46
A Nyíregyháza hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Putnokot a labdarúgó NB III 8. fordulójának szombati játéknapján, és mivel a Kazincbarcika–Cigánd csata 2–2-re végződött, már csak az éllovas Szpari százszázalékos a Keleti csoportban – és az egész mezőnyben. Nyugaton a Győri ETO 2–0-ra nyert a III. Kerületi TVE vendégeként, a Tatabánya 1–3-ról mentett pontot az Andráshida ellen, míg a Középcsoportban az újra nyerő Monor egypontnyira megközelítette az éllovas Kozármislenyt.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A Nyíregyháza Pölöskei Péter 7. percbeli fejes góljával győzte le a Putnokot, amely a kezdeti bekkelés után a második félidőben nyíltabban futballozott, de nem tudott egyenlíteni. A szon.hu tudósítása szerint 1500 néző látta a mérkőzést.

Kazincbarcikán két százszázalékos csapat futott ki a pályára, és bár Farkas János góljával a hazaiak szereztek vezetést, a szünetre Gheorghe Popescu és Roszel Róbert góljával fordított a Cigánd. Alig tíz perccel a lefújás előtt aztán Szemere Balázs egyenlített, a vége 2–2 lett – azaz mindkét csapat lépéshátrányba került a Szparival szemben.

Folytatta a felzárkózást a Cegléd, amely Markó Ádám 84. percbeli góljával harcolta ki a 2–1-es győzelmet Jászberényben.

A Hatvan ezúttal is elpuskázta helyzeteit, a Somos SE két kontrát eredményesen fejezett be Fitos László és Albert Ádám jóvoltából, és ez elég volt a három pont elviteléhez.

NYUGATI CSOPORT

Nem indult jól az új olasz kapus, a minap igazolt Amadio Remo tatabányai karrierje, hiszen három andráshidai játékos, Kovács György, Varga Márk és Tóth László is betalált neki az első félórában. Ám hiába vezetett 3–1-re a zalai csapat, Tommaso Rocchi 38. születésnapja mégsem maradt pont nélkül: a veterán olasz csatár ugyan nem szerzett gólt, Folmer Krisztián azonban kettőt is, sőt a 92. percben egyenlített is a Tatabánya – a klub Cristian Portillát ünnepli gólszerzőként, az MLSZ Kovács György öngóljaként könyvelte el a találatot.

Szabó Bence a 14. percben szerzett vezetést az ETO-nak Óbudán, Mayer Milán a 81. percben tette biztossá a győriek győzelmét.

A Diósd Bonifert Péter hajrábeli góljával győzött Csepelen, míg a Dorogban Sitku Illés és Vígh Ádám is duplázott a Csorna ellen.

KÖZÉPCSOPORT

A második helyen nyomuló Monor végig uralta a Bölcske elleni mérkőzést, és sok helyzetéből Horváth Dávid és Selei András révén kettőt értékesítve hazavitte a három pontot.

A Budafok-Újbuda Németh Attila duplájával győzött Komlón, az ESMTK Müllerlei Szabolcs hajrábeli góljával kasszírozott három pontot Szegeden, míg a Pénzügyőr sorozatban immár harmadszor nyert – a Hódmezővásárhely elleni győztes találat az előző két meccsen is eredményes Gyürki Gergő nevéhez fűződik.

LABDARÚGÓ NB III, 8. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Nyírbátor–Felsőtárkány 1–1
Nyíregyháza Spartacus–Putnok 1–0
Hatvan–Somos SE 1–2
Kazincbarcika–Cigánd 2–2
Jászberény–Ceglédi VSE 1–2
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Gyulai Termál–FC Dabas 1–1
SZEOL–ESMTK 0–1
Pénzügyőr–Hódmezővásárhely 1–0
Bölcske–Monor 0–2
Komlói Bányász–Budafoki MTE-Újbuda 0–2
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Sárvár–Mosonmagyaróvár 2–1
III. Ker. TVE–ETO FC Győr 0–2
Balatonfüred–BKV Előre 2–0
Csepel–Diósd 0–1
Tatabánya–Andráshida 3–3
Csorna–Dorog 0–4
TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik