NB II: a Vasas-szponzor számára elfogadhatatlanul sok a vereség

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 09:44
Az első helyen állva várja a tavaszi folytatást a labdarúgó NB II-ben a Vasas – tíz győzelem, öt vereség, 34–19-es gólkülönbség –, nyugalomra azonban még sincs sok okuk az angyalföldieknek. Jámbor János, az együttes főtámogatója például egyenesen elfogadhatatlanul soknak tartja a vereségek számát, lévén csapata a feljutásért küzd.
„Maradt bennem hiányérzet, mert egy, a feljutásra pályázó csapatnál a fél bajnoki idényben elszenvedett öt vereség elfogadhatatlanul sok – nyilatkozta Jámbor a Nemzeti Sportnak. – Helyezésünk a körbeveréseknek, valamint riválisaink pontvesztéseinek is köszönhető. Sokkal értékesebb az a siker, amelyet saját erőből érnek el a labdarúgók, ezért tavasszal több kell.”

A második helyen álló békéscsabaiak azonos pontszámmal és tízzel rosszabb gólkülönbséggel állnak a tabellán, míg a Vasas egypontos előnnyel előzi meg a Mezőkövesd Zsóryt, valamint a Gyirmót FC Győrt, de az ötödik Szolnoki MÁV hátránya is csupán két pont. Kimondottan sűrű az élmezőny. A Ceglédtől elszenvedett vereség után – október végén a 11. frodulóban kaptak ki vendégként 2–0-ra – szankciókat alkalmazott a vezetőség, a prémiumok kifizetését feltételekhez kötötte. Várható, hogy hasonló helyzetben a tavaszi szezon során is előfordulhat ilyesmi?

„A szankció az akkori játékunk és helyezésünk következménye volt. Ha nem áll feljutó helyen a csapat, természetesen tavasszal is előfordulhat. Elfogadom, ha labdarúgók mindent megtesznek a győzelemért, de mégsem sikerül begyűjteniük a három pontot, vagy ha az esetleges birói tévedés miatt veszítenek. A Cegléd elleni produkciónkat – az akkor még kieső helyen álló csapattal szembeni kínos kettő nullás vereséget – azonban nem lehet megmagyarázni.”

Szanyó Károly vezetőedző a téli átigazolási időszakban a játékoskeret megerősítését tervezi, de vajon mennyi pénz áll rendelkezésre?

„Megpróbálunk néhány posztra igazolni, ám az erősítés sokszor nem pénzkérdés, főleg nem a másodosztályban. Hiába szeretnénk jó képességű élvonalbeli játékost szerződtetni, hiába fizetnénk ki érte a kért összeget, ha a kiszemelt – érthető módon – nem szeretne az NB II-ben szerepelni. A merítési lehetőségünk korlátozott, még a lejárt szerződésű labdarúgók terén is. Nem lesz könnyű megfelelő képességű futballistát találni, de nem valószínű, hogy a szerződtetésének pénzügyi akadálya lenne.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik