Női labdarúgás: szexuális zaklatás gyanújával őrizetbe vették a soproni edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 07:51
Ügyészségi indítványra hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság a 45 éves H. A.-t, a Soproni FAC női focicsapatának edzőjét, akit fiatalkorú lány sérelmére elkövetett szexuális bűntettel gyanúsítanak – számolt be róla a Kisalföld megyei napilap.

A Kisalföld alapján korábban beszámoltunk arról, hogy szexuális zaklatás gyanújával a rendőrséghez fordultak a Soproni FAC női csapat egyik 15 éves játékosának a szülei az együttes edzője ellen. A rendőrség szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt március 14-én őrizetbe vette a férfit, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.Kisalföld alapján korábban beszámoltunk arról, hogy szexuális zaklatás gyanújával a rendőrséghez fordultak a Soproni FAC női csapat egyik 15 éves játékosának a szülei az együttes edzője ellen. A rendőrség szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt március 14-én őrizetbe vette a férfit, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

„A szülőket roppant megdöbbentette a lányuktól megtudott bűntett és személy szerint engem is – nyilatkozta a család jogi képviselője. – A család vakon hitt az edzőben, annál is inkább, mivel a kislányt kétéves kora óta ismerte, s a família jó barátja volt. Összejártak, s megtörtént, hogy együtt mentek nyaralni is.”

„Úgy érzik, visszaélt a jóindulatukkal és a kislány bizalmával is, aki hitt az edzőjében, abban az emberben, aki – híradásokból tudjuk – korábban is keveredett már gyanúba hasonló eset miatt. Súlyosbítja az ügyet, hogy edzői mivoltában – az edzések ideje alatt – saját felügyeletére volt bízva a tinédzser lány” – mondta el dr. Koszorú István jogi képviselő.

Ha a gyanú bebizonyosodik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az edzőt. A Kisalföld megkérdezte H. A. ügyvédjét, dr. Murányi Odettet is, aki ügyfele és annak családja kérésére egyelőre elzárkózott attól, hogy bármit is nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik