NB II: újra Jámbor lehet a Vasas megmentője - tárgyalnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 08:35
Mint ismeretes, a Vasas labdarúgócsapatának német tulajdonosa, Michael Budzinski kiszáll az NB II-es együttes finanszírozásából, felajánlotta az anyaegyesületnek a csapat megvásárlását, Markovits László elnök pedig már megkezdte ez ügyben az egyeztetéseket. A sportvezető a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt a kialakult helyzetről.

Markovits László a Digi Sportnak megerősítette, többek között a labdarúgócsapat korábbi tulajdonosával, Jámbor Jánossal is kapcsolatba lépett az együttes jövőjét illetően, de még nem született döntés

„Jámbor János nem zárkózott el attól, hogy ismét szerepet vállaljon a labdarúgócsapatnál, de további tárgyalásokra van szükség, mert van a csapatnak még egy olyan tartozása, amit állni kell. Ez sokkal kevesebb, mint amikor a német tulajdonos átvette a csapatot, ezért köszönettel tartozunk neki, de a jövőről még egyeztetni kell” – véli Markovits.

A sportvezető elmondta, az anyaegyesület csak átmeneti segítséget tud nyújtani a labdarúgócsapatnak, annak működtetését nem tudja átvállalni, ezért nagyon gyors megoldásra törekednek.

Markovits megemlítette azt az állami adósságátvállalást is, amit novemberben jelentette be a kormány hat fővárosi egyesülettel összefüggésben. Eddig úgy tűnt, hogy a labdarúgócsapatok közül ez csak a Ferencvárost érintheti, de ha a Vasasnál is visszakerül az anyaegyesülethez a labdarúgócsapat, akkor ez az intézkedés akár az angyalföldi együttesen is segíthet.

„Az adósságkonszolidáció csak alapfeladatokhoz kapcsolódhat, és nem arra, hogy például a brazil játékosok elmaradt bérét rendezzék belőle a támogatást kapó csapatok” – mondta ezzel kapcsolatban Markovits.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik