NB II, osztályozók: elpattant egy (több) húr a szegedi fejekben

Vágólapra másolva!
2013.06.15. 19:09
A Várda otthonában 1–1-et játszott a Szeged, így aztán izgalmas visszavágóra volt kilátás a másodosztályú osztályozón. De ami történt, arra talán senki sem számított. Na jó! Ez nem igaz: a mi kis futballvilágunkban bármi megtörténhet.

A húr több fejben is elpattant, elsősorban a hazai szurkolók nem bírták elviselni, hogy csapatukat veri az alacsonyabb osztályú együttes. De erről egy kicsit később.

A Várda a 8. percben már 1–0-ra vezetett, majd Tóth Imre utánrúgása miatt emberhátrányban is futballozott a Szeged. Sőt! A 25. percben Ulvicki könyöklése után már csak kilenc emberrel futballozott, próbált futballozni a hazai együttes. Kevés sikerrel…

A hazai tréner, Gálhidi György is nehezen viselte a látottakat. Reklamált, majd idő előtt mehetett lehűteni magát, mert a játékvezető elküldte őt a kispadról.

A szurkolóknak ekkor, a 28. perc tájékán zsibbadt el annyira az agyuk, hogy a pályán próbáltak elégtételt venni a „játékvezető okozta" sérelmeken. „A szurkolók közül néhányan beugranak, mások a kerítést ráncigálják. Balhé van!” – írta tudósításában a szegedma.hu.

A találkozó azonban folytatódott, sőt a hazaiak megpróbálták a lehetetlent – egyenlíteni mínusz két emberrel. A 64. percben azonban minden remény elszállt. Kapic öngólja után nem maradt esély (most már három gólt kellett volna szerezniük a szegedieknek) – a hazai szurkolók pedig indulhattak bánatukban a Tiszának. Aztán mégsem oda mentek – hanem inkább megint a pályára…

„Balhé megint. Berohannak a szurkolók, megjöttek a rohamrendőrök, a játékvezető az öltözőbe vezényli a csapatokat. Két perc alatt rend lett, az egyenruhások az ultrák előtt állnak sorfalat” – írta ismét a szegedma.hu a 69. perc eseményének.

Talán végleg le lehetett volna fújni a találkozót, de Németh Ádám játékvezető még adott egy esélyt a mérkőzésnek. Végülis szépen süt a nap, jó a levegő, talán sört is lehet még kapni – miért ne folytatódjon a futballünnep?

Magyar labdarúgás. 2013.

UPDATE: Végül 3–0-ra nyert a Várda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik