Aczél Zoltán három nap után felmondott az SZTK-nál

Vágólapra másolva!
2013.01.05. 17:50
A Nemzeti Sport információi szerint Aczél Zoltán felmondott a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Szigetszentmiklósnál. A hírt a másodosztályú klub hivatalos honlapja is megerősítette, amelynek nyilatkozva Aczél Zoltán elmondta, a csapatot ért támadások miatt távozik.

A szakembert csütörtökön nevezték ki Zoran Kuntics vezetőedző segítőjének, de nem dolgozott sokáig a klubnál, már távozott is az SZTK-tól.

A klub hivatalos honlapja szerint „a szakember és a klub közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amely szerint a korábban fogadási csalással összefüggésbe hozott edző bármikor felmondhat, amennyiben úgy érzi, hogy a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet, illetve az SZTK-Erimánál dolgozó további szakembereket.”

„Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára. Hálás vagyok azért, hogy felvállalva a nehézségeket is felkértek arra, hogy dolgozzak az egyesületnél. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem, és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SZTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem. Nem szeretném, ha miattam kellemetlen helyzetbe kerülne a csapat, amely remélem, bekerül az első ötbe, és jövőre is az NB II-es mezőny tagja lesz.”

Az eseményekkel kapcsolatban Potoczki Tamás, a klub ügyvezetője is nyilatkozott a klub honlapjának.

„Nincs más lehetőségem, mint megérteni és elfogadni Aczél Zoltán döntését. Nem aggódom amiatt, hogy ez a mögöttünk hagyott pár nap zavart okozna a csapaton belül, hiszen Zoran Kuntics kiváló szakember, aki képes megvalósítani a céljainkat, és Várhidi Péter sportigazgatóval közösen kiválóan dolgoznak majd együtt.”

Várhidi Péter eddig nem szólalt meg az eseményekkel kapcsolatban, ám a korábbi szövetségi kapitány is elmondta véleményét az ügy lezárásával kapcsolatban.

„Két részre kell bontanom a mondandómat, mert szakmailag semmi problémám nincs Aczél Zoltánnal, aki felkészült, remek szakember. Viszont annak én sem örültem, amilyen támadásokkal szembesülnie kellett a klubnak, így megkönnyebbülést jelent a számomra, hogy felelős döntést hozott. A mindennapjaink a továbbiakban nem szólhatnak másról, csak a felkészülésről és a munkáról, hiszen nagy céljaink vannak, amelyeket nem lesz egyszerű megvalósítani.”

Mint ismert, Aczél mérkőzésen nem ülhetett volna le a kispadra, hiszen a fogadási csalási ügy egyik magyarországi gyanúsítottjaként az MLSZ által rendezett versenysorozatban érvényes az eltiltása.

Aczélt még a Haladás vezetőedzőjeként vitték el a nyomozók 2011. november 30-án, a fehérvári MK-mérkőzést követően, majd került előzetesbe. Időközben a szombathelyiek felbontották a vezetőedző szerződését, a szakember a munkaügyi bíróság elé vitte az ügyet

Aczél bő egyéves kihagyást követően kapott ismét feladatot és munkát a magyar labdarúgás profi világában, de az új kihívás nem tartott sokáig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik