Lipcsei Péter játszana, de megérti, hogy még nem kap lehetőséget

Vágólapra másolva!
2009.03.28. 11:06
Hét hónapos lelki és testi megpróbáltatás után visszatérésre készül Lipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya. Úgy tervezte, szombaton nemcsak 37. születésnapját ünnepli az Albert-stadionban, hanem azt is, hogy keresztszalag-szakadása után újra játszhat. Bobby Davison vezetőedző azonban csak a százszázalékos állapotba kerülő Lipcsei Pétert állítja be az együttesbe.
Lipcsei harcol a csapatba kerülésért
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lipcsei harcol a csapatba kerülésért
Lipcsei harcol a csapatba kerülésért
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lipcsei harcol a csapatba kerülésért
„Nagyon sok emberrel beszéltem, és nagyon sokan várnak vissza. Azon vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam, de hét hónap után visszatérni a csapatba ilyen súlyos sérülés után nem lesz egyszerű, nem úgy fog menni a játék, ahogyan szeretném. A legfontosabb azonban az, hogy a csapat megnyerje a bajnokságot” – nyilatkozta az NSO-nak Lipcsei Péter, a Ferencváros labdarúgója a BKV Előre elleni másodosztályú bajnokit megelőzően.

„A játékhiány biztos meg fog látszani, ezt már tapasztalatból tudom. Az első műtétem után, 1996-ban is jártam már így Portugáliában. Bobby elmondta, hogy szüksége van rám és azt is, hogy nem úgy fogok visszatérni, hogy az elejétől a kezdőben leszek, hanem 15-30 percre csereként állít majd be, s így fokozatosan visszatér az erőállapotom is.”

A BKV Előre elleni mérkőzés napján ünnepli 37. születésnapját Lipcsei, aki szeretett volna ezen a napon szerepelni az együttesben, Bobby Davison azonban nem akarja elkapkodni a középpályás visszatérését.

„Úgy számoltam, hogy március végén már játszhatok, de megértem az edzőmet, érzem, jót akar. Magam sem szeretném, ha bekövetkezne az, ami annak idején a súlyos sérült Véber Györggyel megesett: az Újpest labdarúgóját szinte úgy támogatták be a pályára. Na, ebből nem kérek. Igaz, azt sem szeretném, ha elfelejtene a szakmai stáb, és csendben, a kertek alatt visszavonultatnának” – mondta Lipcsei, majd hozzátette, szeretné meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését.

„Július 30-án lejár a szerződésem. Ha lehetne kívánságom, én mindenképp azt szeretném, ha még egyéves szerződést aláírnának velem. Szeretnék még szerepelni az első osztályban, majd ezután visszavonulni. Meglátjuk azonban, hogy az angolok mit szeretnének” – zárta gondolatait az FTC labdarúgója.

Bárhogy is alakul Lipcsei jövője, csapatának ma még fontos három pontot kell begyűjtenie hazai pályán a BKV ellen. Az ősszel, a két csapat első mérkőzésén James Ashmore és Paul Shaw góljával 2–0-ra nyert a Ferencváros, amely egyértelműen a mostani párharc esélyese is. A találkozó 15 órakor veszi kezdetét.

LIPCSEI PÉTER AZ NSO-NAK NYILATKOZIK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik