A szlovén középpályás, Adem Kapic visszatérhet a Ferencvároshoz

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 08:51
Címkék
A szlovén Adem Kapic 2002-ben érkezett Magyarországra, a Ferencváros csapatához. A középpályás két évvel később már bajnoki címet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, de 2005-ben elhagyta a csapatot, és a Vasashoz szerződött, majd Pápára került. A legfrissebb hírek szerint pedig nyáron visszatérhet az Üllői útra.
Adem Kapic nyáron visszatérhet az Üllői útra
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Adem Kapic nyáron visszatérhet az Üllői útra
Adem Kapic nyáron visszatérhet az Üllői útra
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Adem Kapic nyáron visszatérhet az Üllői útra

Adem Kapic a Cosmos Ljubljana együttesében kezdte pályafutását, és mindössze 18 esztendős volt, amikor bemutatkozott a szlovén élvonalban.

A most 33 éves futballista 2002-ben került Magyarországra, akkor a Ferencváros szerződtette. A zöld-fehéreknél hamar alapemberré vált, és 2003-ban Magyar Kupa-győzelmet, majd egy évvel később már bajnoki címet is ünnepelhetett a csapattal.

2005-ben sokan az idegenlégiósokat, köztük a szlovén középpályást hibáztatták azért, mert nem tudta megvédeni bajnoki címét a Ferencváros, ezért a futballista elhagyta a csapatot és a Vasashoz igazolt.

Tavaly ősszel már a Lombard Pápa vezéregyénisége volt az NB II Nyugati csoportjában, de tavasszal csak elvétve jutott játéklehetőséghez.

„Sokáig beteg voltam, amikor visszatérhettem a pályára, az újonnan érkező vezetőedző, Urbán Flórián már nem bízott bennem – mondta a Nemzeti Sportnak a szlovén válogatott középpályás. – Később már külön kellett edzenem a többiektől, az öltözőben pedig nemkívánatos személy lettem.”

Kapic ennek ellenére szívesen futballozna továbbra is Magyarországon, és a jelek szerint erre lesz is lehetősége, ugyanis a Nemzeti Sport információi szerint több élvonalbeli csapat mellett, a Ferencváros is hívja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik