Csank János új életet kezd: ismét ő lesz a Ferencváros vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 16:53
Csank János ügyében megegyezésre jutott egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Diósgyőri VTK – értesült a Nemzeti Sport. Mindez azt jelenti, hogy a 61. évében járó szakember lesz az NB II-ben szereplő zöld-fehér együttes új vezetőedzője. Utódja az a Pajkos János lesz a miskolciaknál, aki korábban már sikeresen irányította a borsodi csapatot. A hírt azóta megerősítette a DVTK és a Ferencváros hivatalos internetes oldala.
Csank János mégis a váltás mellett döntött
M.Németh Péter
Csank János mégis a váltás mellett döntött
Csank János mégis a váltás mellett döntött
M.Németh Péter
Csank János mégis a váltás mellett döntött

ADATBANKUNKBÓL

Csank János edzői pályafutása során másodszor irányíthatja majd az Üllői úti együttest: a 2000–2001-es és a 2001–2002-es idény őszi felében összesen 58 mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, 2001-ben bajnoki címet nyert az együttessel.

A több mint félezer (507) NB I-es mérkőzéssel rendelkező, 1996-97 között szövetségi kapitányként is dolgozó szakember a Nemzeti Sportnak adott hétfői interjújában diósgyőri vezetőedzőként azt mondta: egyelőre nem tudja, menjen-e vagy maradjon. Hangsúlyozta, nagyon nehéz döntés előtt áll, és fogalma sincs arról, mikor stabilizálódhat a Ferencváros anyagi helyzete.

Azt is hozzátette: ha elhagyja a miskolci együttest, teljesen új életet kell majd kezdenie.

Csank megüresedő helyét Pajkos János veheti majd át Diósgyőrben.

Sallói István, a diósgyőri együttest működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sportnak a „lelépési” feltételekről elmondta: ez a történet nem a pénzről szól, ez esetben ők gesztust tettek a Ferencváros felé. Megjegyezte: a Diósgyőr hosszabb távon profitálhat a szerdán kötött megállapodásból.

Csank János szerződése egyelőre egy évre, azaz a következő szezonra szól. A mesteredző lapunknak nyilatkozva közölte: a 2007–2008-as idényben kötelező feladat a feljutás az élvonalba.

Az FTC a 2006–2007-es évadban a második helyen zárt a Nyíregyháza mögött az NB II Keleti csoportjában. Az együttest kezdetben Gellei Imre irányította, aki azonban április 14-én lemondott. Április 16-án Zoran Kuntics, a Pápa addigi trénere, a Fradi korábbi játékosa vette át a csapatot, ám az elveszített bajnoki versenyfutás után nem kívánta meghosszabbítani a szerződését a vezetőség.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik