A Nyíregyháza ki tudta használni a Ferencváros botlását

Vágólapra másolva!
2007.05.27. 20:53
A Nyíregyháza együttese begyűjtötte a három pontot Jászapátiban, és már a vesztett pontok tekintetében is jobban áll az egy elmaradt mérkőzéssel még rendelkező Ferencvárosnál. Gálhidi György együttese két nagyobb helyzetét kihasználva nyerte meg a mérkőzést.
Montvai Tibor biztosította be a Nyíregyháza győzelmét
NS-archív
Montvai Tibor biztosította be a Nyíregyháza győzelmét
Montvai Tibor biztosította be a Nyíregyháza győzelmét
NS-archív
Montvai Tibor biztosította be a Nyíregyháza győzelmét
A Nyíregyháza győzelmi kényszer alatt lépett pályára a táblázat alsó felében található Jászapáti otthonában.

A hazaiak nem illetődtek meg, több szép támadást is vezettek, de Máthé kapus állta a sarat, kétszer is szépen védett. A mérkőzést egyébként a Nyíregyháza irányította, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg.

A második játékrész elején két helyzetet kialakított a vendégcsapat, ezeket ki is használta: előbb az előrehúzódó védő, Popa, majd Montvai volt eredményes. Máthé a folytatásban is állta a sarat, jól védett, és ha már ő nem tudott közbeavatkozni, akkor megtette azt a kapufa, amit Herczku 18 méterről talált el.

A mérkőzés végén a nyíregyházi szurkolók már bajnokcsapatot ünnepeltek…

Hazai pályán győzött a Makó a kissé fásultan játszó Kecskemét ellen. Kolozsvári János csapata három nagy helyzetet is kialakított a meccs elején, a kapufát is eltalálta. A 13. percben Bány révén sikerült megszerezni a vezetést, és bár a második játékrészben a Kecskemét többet birtokolta a labdát, Bány jól eltalált lövése beállította a végeredményt.

Újra megverte a BKV Előre a Pápát. A fővárosiak a 24. perctől emberelőnyben játszottak, amikor is a gólhelyzetben lévő Rósa Henriket buktató Liptákot kiállította a játékvezető. Ráadásul a BKV büntetőhöz jutott, ezt Béress értékesítette.

A 34. percben Rósa Henrik megduplázta az előnyt, Welton Silva az ötvenedik percben csak szépíteni tudott. A BKV nagyon jól játszott, de az emberhátrányban játszó Pápa a második félidőben nem vallott szégyent.

Balatonlellén nyert a Barcs, pedig a hazaiak sokáig fölényben játszottak. A sereghajtó hazaiak azonban nem tudták kihasználni helyzeteiket. ---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik