NB I: Silye Erik hosszú kihagyás után futballozhatott ismét

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 11:52
Silye Erik (balra) is sokat tehet azért, hogy a paksiak két nyeretlen bajnoki után ismét győzzenek (Fotó: Földi Imre)
Közel négy hónap után futballozott újra az NB I-ben Silye Erik, aki bízik benne, a Paks vasárnap visszatér a győztes útra.

Négy hónap hosszú idő, főleg akkor, ha nem futballozhat az ember. A Paksi FC 27 éves labdarúgója, Silye Erik még november 12-én, a DVSC elleni bajnokin (0–1) sérült meg; egy ütközés után a bal válla kiugrott, ráadásul leszakadt a porc és a csontos rész is megsérült. Tizennyolc nappal később megoperálták, a lapockájából és a bicepszéből vezettek ínszalagot a vállába, majd következett a hosszú rehabilitáció. A labdarúgó felépülése a vártnál gyorsabban haladt, március 3-án a paksiak NB III-as csapatában már egy félidőt játszott, a 25. fordulóban pedig az élvonalban is visszatérhetett.

„Már egy héttel korábban is volt esély arra, hogy ott leszek a keretben, azonban akkor még abban maradtunk a szakmai stábbal, jobb lesz, ha teljes meccset játszok az NB III-ban  – árulta el Silye Erik. – Akkor már sejtettem, Diósgyőrbe elutazhatok, és bíztam benne, játékpercek is jutnak nekem. Nagyon jól kezdtünk, szinte azonnal megszereztük a vezetést, utána viszont nem találtuk a ritmust, nem működött a játékunk. A szünet után kicsit feljavultunk, de sok volt a pontatlanság, nemigen sikerült helyzetet kialakítani. Nyilván örültem, hogy csaknem fél órát játszhattam, de az az igazság, az idényben az egyik legrosszabb meccsünk volt a DVTK elleni. Ezért is jött jól a válogatott miatti bajnoki szünet, rendezni tudtuk a sorokat, van még hátra nyolc bajnoki, azon leszünk, hogy ne romboljuk le, amit eddig felépítettünk!”

No igen. A Paks nyolc fordulóval a befejezés előtt a második helyen áll a tabellán, és mivel nyolc ponttal előzi meg a harmadik Fehérvárt, minden esélye megvan, hogy története során másodszor (2011 után) is ezüstérmes legyen. Ehhez a következő lépést vasárnap az egyre jobb formába lendülő Újpest ellen teheti meg.

„Amit tudtam, fizikailag beletettem az elmúlt hetek munkájába, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, a tétmérkőzés mindig más, mint egy szimpla edzés – folytatta Silye Erik. – Tavaly talpsérülésem volt, majdnem négy hónap telt el tétmeccs nélkül, utána elsőre fél órát kaptam, majd a következő mérkőzésen elég volt egy jó megoldás ahhoz, hogy visszajöjjön a korábbi forma. Nos, jó lenne, ha az Újpest ellen is valami hasonló történne. Ha esetleg kilencven percet nem is, de hatvanat-hetvenet tudok már játszani, és mivel a legutóbbi két bajnokin nem nyertünk, bízom benne, visszatérünk a korábban járt útra. Az Újpest Mészöly Géza irányításával szervezettebb lett, felfelé ívelő pályára került, de otthon akarjuk tartani a pontokat!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik