„Ha Kálmán látja fentről, biztosan boldog”

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 17:07
Antal Péter és Bardi Gyöngyi (Fotó: Török Attila)
Mészöly Kálmánra emlékeztek a jelenlévők Telkiben, díjat vehetett át Antal Péter is.     

 

Az 1968-as Képes Sportot mutatta Antal Péter: Vasas–MTK 2–0, ekkor mutatkozott be az NB I-ben, majd az 1971-ben készült esküvői fotóit vette elő, amelyen Mészöly Kálmán és Farkas János koccint a ma MLSZ-ellenőrként dolgozó korábbi csapattárs egészségére.

A Ladinszky-alapítvány díjátadó rendezvényt tartott szerdán Telkiben, az edzőközpontban, amit Mészöly Kálmán most bemutatott kollekciójával kötöttek össze. Az elegáns sportruházat, amely a korábbi válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány autogramját viseli, jótékony célokat szolgál, a bevétel a nehéz helyzetbe kerülő sportolókat segíti majd. A felszerelés elegáns, divatos, ahogyan a bemutatón ifjabb Mészöly Kálmán mondta: elnyűhetetlen és fiatalos, mint amilyen édesapja volt egykoron.

Mészöly Kálmán kollekció (Fotó: Török Attila)
Korábbi csapattársak, barátok emlékeztek Telkiben Mészöly Kálmánra (Fotó: NS-archív)

Korábbi csapattársak, barátok emlékeztek a 2022-ben 81 évesen elhunyt labdarúgóra, szövetségi kapitányra. Díjat adott át Bardi Gyöngyi, Mészöly Kálmán özvegye, ifjabb Mészöly Kálmán, Békeffy Gábor, Bódis Tamás és Bulla György, az eseményt Grosics Gyula lánya, Edina is megtisztelte jelenlétével. A Ladinszky-díjra Pisont István jelölhetett nehezebb körülmények közül kitörni készülő, sokra hivatott ifijátékost, a Mészöly-díjat pedig a Vasas ígéretes fiatal futballistája kaphatja meg minden évben.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője nyitotta meg az eseményt, a műsort Straub Dezső Jászai Mari-díjas színművész vezette.

„Nem tudtam megköszönni a díjat, a könnyek elszorították a torkom – mondta Antal Péter a díjat szorongatva. – Mindennap eszembe jutnak a barátaim, akik már nem lehetnek itt közöttünk. Képtelenség kifejezni, milyen megható számomra, hogy gondoltak rám.”

„Nagyon jólelkű ember volt Kálmán, mindig segíteni próbált a bajbajutottakon – mondta Bardi Gyöngyi.Az aláírását viselő sportfelszerelés méltó hozzá, elegáns, mutatós, azok a fiatalok, akik ezeket hordják, kicsit »Sziklának« érezhetik magukat. Ha Kálmán látja fentről, biztosan boldog, hogy a nevével ellátott termékekből származó bevétel jótékony célokat szolgál.”     

A DÍJAZOTTAK
Ladinszky-díj: Kolompár Roland (ZTE FC)
Mészöly-díj: Rab Bence (Vasas FC)
Békeffy-díj: Kovács Sándor (Kecskeméti TE)
Mészöly-különdíj: Véber György (Újpest)
Mészöly–Ladinszky Barátság-díj: Antal Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik