A CIES szerint az NB I tíz legértékesebb játékosa közül öt magyar

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 13:36
Edgar Szevikjan az első a CIES NB I-es listáján (Fotó: fradi.hu)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) kigyűjtötte 66 ország labdarúgó-bajnokságának tíz legmagasabbra becsült átigazolási értékkel rendelkező játékosát. Megmutatjuk az NB I-es listát, valamint azt az egyesítettet is, amely a top öt bajnokságon kívülieket összegezte. A lista elkészítésénél azt is figyelembe vették, hogy folyamatosan csökken azoknak a futballistáknak az értéke, akiknek hamarosan lejár a szerződésük.

Az NB I-es lista első öt helyén Ferencváros-játékost láthatunk. Az első helyen az örmény Edgar Szevikjan található, akit a télen szerzett meg a klub. A Transfermarkt 1.8 millióra becsüli az értékét, de a CIES – amely figyelembe vette, hogy szerződése 2028 nyaráig szól – 6.5 millióra becsüli az átigazolási értékét. A statisztikai modell szerint a magyarok közül Horváth Krisztofer 2.5 millió eurót ér, míg a ferencvárosi Lisztes Krisztián 3.4-et.

Fotó: CIES

Az egyesített listán a Benfica védője, António Silva az első, az ő neve mellett 114.7 milliót láthatunk. A negyedik helyen Endrick Felipe található (ő ezzel a legjobb nem európai bajnokságban játszó), akit a CIES a Palmeirashoz játékosaként tüntet még fel (hivatalosan július 21-től, a 18. születésnapjának betöltésétől kerül a játékjoga a Real Madridhoz).

Fotó: CIES

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik