NB I: Szécsi Márk ott folytatná, ahol az ősszel abbahagyta

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 06:36
Szécsi Márk jó formába került a téli szünet előtt, a DVTK ellen szombaton ismét bizonyíthat (Fotó: Kovács Péter)
Szécsi Márk, a Debrecen támadója kiváló formában zárta az előző évet, s reméli, tavasszal is gólokkal és gólpasszokkal tudja segíteni csapatát.

Nem jött jól a téli szünet Szécsi Márknak. A Debrecen támadója kiváló formában zárta az őszt, gólt szerzett az utolsó két fordulóban az MTK Budapest (1–2) és a Kecskeméti TE (1–1) ellen. Azonban nem kell sokat várnia az újabb bajnokira, a DVSC szombaton a Diósgyőrt fogadja a Nagyerdei Stadionban, itt a lehetőség folytatni a jó sorozatot.

„Ott folytatnám, ahol ősszel abbahagytam – mondta a DVSC 29 éves, saját nevelésű támadója. – Mindig azzal a céllal lépek pályára, hogy góllal vagy gólpasszal segítsem a csapatot, ez most is így lesz. Hogy milyen volt a téli alapozás? Kemény. Tizennyolc napot töltöttünk Törökországban, erős csapatokkal játszottunk, a bajnoki rajton kiderül, hogy valójában mennyire sikerült jól. Vártam már, hogy kezdődjön a tavaszi szezon, igaz, a felkészülés alatt nem sokat járt a fejekben a folytatás, sűrű volt a program, csak a napi munkára koncentráltunk.”

A Debrecen minden csapatrészben erősített a téli átigazolási időszakban: érkezett a védelembe Jorgo Pëllumbi, a középpályára Szuhodovszki Soma, a támadósorba Thor Úlfarsson és Kocsis Dominik.
„Van egy megszokott rendszerünk, ebbe az újaknak bele kell rázódniuk, a felkészülés alatt megtapasztalták, milyen a játékstílusunk. A csapategység és a hangulat kiváló, könnyű dolguk van az új érkezőknek a beilleszkedéssel.”

A DVSC kemény február elé néz, a bajnokságban sorrendben a Diósgyőrrel, az Újpesttel, a Ferencvárossal, a Fehérvár FC-vel és a Puskás Akadémiával csap össze, továbbá a hónap végén a Magyar Kupában a Ferencvárost fogadja.

„Húzós lesz, de nem szeretnék ennyire előre tekinteni. Mindig a következő feladatra koncentrálok, most a DVTK elleni bajnokira. Természetesen tisztában vagyok a februári programmal, tudom, hogy zsúfolt lesz a naptár és kemény meccsek várnak ránk, ám lépésről lépésre haladunk. Jelenleg a Diósgyőr elleni mérkőzés a legfontosabb.”

Szécsi Márk az összes NB I-es csapatot tekintve a Diósgyőr ellen talált be a legtöbbször, 12 mérkőzésen öt gól és egy gólpassz a mérlege, valamennyi gólját debreceni mezben szerezte (játszott a miskolciak ellen a Kecskemét és a Puskás Akadémia színeiben is).

„Sejtettem, hogy ez így van, ugyanis majdnem minden Diósgyőr elleni mérkőzésen betaláltam a Loki színeiben. Nyilván nem iszunk előre a medve bőrére, de most sem bánnám, ha gólt szereznék vagy gólpasszt adnék. Hogy szeretek-e a Diósgyőr ellen játszani? Mindegy ki az ellenfél, az összes meccsen szeretek pályára lépni. Biztosan sok Loki-szurkoló jön ki a mérkőzésre, és biztosan sok diósgyőri kíséri el a csapatot a Nagyerdei Stadionba, nagyszerű hangulat várható. Nyilván ez a keleti rangadó, kiélezettebb meccs lesz az átlagosnál.”

A Diósgyőr szerdán bejelentette, hogy azonnali hatállyal meneszti Kuznyecov Szergej vezetőedzőt, Szécsi Márk és a Debrecen azonban nem foglalkozik ezzel.

„Meglepődtem, amikor szerda este olvastam a hírt a Nemzeti Sport Online-on. Azonban nem foglalkozunk ezzel, csak a saját játékunkra koncentrálunk, ha az rendben lesz, akkor nem lesz probléma a szombati meccsen. Egy edzőváltás elsülhet jól is és rosszul is, ám nekem az a lényeg, hogy a Debrecennek jó legyen.”

Jól sikerültek a Loki felkészülési mérkőzései
Hat tesztmérkőzést játszott a téli felkészülés alatt a DVSC. A Loki először a román Petrolult győzte le 1–0-ra, majd 3–3-as döntetlen ért el a lengyel Cracovia ellen. A folytatásban 3–2-re felülmúlta a dél-afrikai TS Galaxyt, kikapott 4–0-ra a szlovén Olimpija Ljubljanától, gól nélküli döntetlenre végzett a szerb Novi Pazar ellenében, a bajnoki főpróbán pedig 2–0-ra legyőzte a montenegrói Buducsnosztot.

NB I
18. FORDULÓ
Február 2., péntek
20.00: MTK Budapest–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Február 3., szombat
12.30: Zalaegerszegi TE FC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
15.00: Kisvárda–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
17.30: Debreceni VSC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
Február 4., vasárnap
15.00: Mezőkövesd–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport+)
17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik