NB I: Akart mindenki, de fej és ész nélkül, a taktikai utasításokat elfelejtve – Feczkó Tamás

Vágólapra másolva!
2024.02.08. 07:55
Feczkó Tamás szerint a Fehérvár ellen nyújtott teljesítmény nem méltó a Kisvárdához (Fotó: Kovács Péter)
Új igazolásai vezették kisvárdai sikerre a Fehérvár FC-t a labdarúgó NB I 19. fordulójában, amely után a hazaiakat irányító Feczkó Tamás arról beszélt, ez a teljesítmény nem volt méltó az egyesülethez, míg a ZTE ellen hazai pályán vereséget szenvedő Puskás Akadémia edzője, Hornyák Zsolt szerint nem ért Nagy Zsolt kezéhez a labda, amely után a vendégek büntetőhöz jutottak és azzal a találattal 1–0-ra megnyerték a meccset.

LABDARÚGÓ NB I
19. FORDULÓ
Kisvárda Master Good–Fehérvár FC 1–2 (Larsen 86. – öngól, ill. Gradisar 56., Stefanelli 83.) 
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1850 néző. Vezette: Bognár T.
A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Feczkó Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

– Az eredmény vagy a játék nagyobb csalódás?
– Sajnos mindkettő. Össze sem lehet hasonlítani a mostani produkciót a Ferencváros ellenivel. Nagyon bosszantó, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk, semmi előjele sem volt. Nem megengedhető, hogy a saját bedobásunk után kapjunk gólt, ahogy az első gól előtt történt. Ami biztos, sok mindent helyre kell tenni szombatig, hogy a Puskás Akadémia ellen azt az arcunkat mutassuk, amelyikkel lehet esélyünk a győzelemre.

– A gyengébb teljesítményt akarati tényezőkkel lehet pótolni. Ez rendben volt?
– Akart mindenki, de fej és ész nélkül, a taktikai utasításokat elfelejtve. Nem lehet úgy nekimenni egyetlen ellenfélnek sem, hogy nem azt csináljuk, amit megbeszéltünk, és futóversenybe megy át az egész mérkőzés. Az átmenetekből nem jöttünk ki jól.

– A szurkolók eddig a csapat mellett álltak, most viszont idő előtt távoztak. Mit szól hozzá?
– Egyet kell értenem velük, mert ez a teljesítmény nem volt méltó az egyesülethez.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC edzője

Bartosz Grzelak (Fotó: Kovács Péter)

– Sikerült javítani az idei első forduló után. Mi kellett hozzá?
– Tudtuk, hogy a második félidőben rendre erősek vagyunk, és ezt ki akartuk használni. Szünet előtt sem teljesítettünk rosszul, de sok párharcot és labdát veszítettünk. Összességében elégedett vagyok.

– A csapatba állította a napokban igazolt Sigér Dávidot és Nejc Gradisart, valamint Nicolas Stefa­nellit. Megérzés volt, hogy főszerepet játszhatnak?
– Nagyon örülök a két gólszerző eredményességének, és annak is, hogy Sigér Dávid ilyen jól beilleszkedett a csapatba, bár efelől nem volt kétségünk. Ha az edző gondolkodik, néha szerencséje is van… Ennek az a titka, hogy a kispadon sem látunk elégedetlen játékosokat, hanem olyanokat, akik játszani és bizonyítani akarnak. A most először csapatba kerülő játékosok is ilyen karakterek, ami nagyon jó.

– Végleges a keret, vagy kihasználják még az átigazolási időszakból hátralévő napokat?
– Akiket szerettünk volna megszerezni, már nálunk vannak, de azért nyitott szemmel járunk.

Driton Camaj, a Kisvárda szélsője:  
Nem értem, hogy kaphattunk ilyen gólokat. Csalódott vagyok, hogy így alakult a századik kisvárdai mérkőzésem. Remélem, ettől függetlenül az élvonalban maradunk, szombaton a Puskás Akadémia ellen újabb lehetőségünk lesz a pontszerzésre, nincs mese, meg kell ragadnunk.

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC 0–1 (Mance 14. – 11–esből) 
Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Erdős
A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT! 

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

Hornyák Zsolt (Fotó: Árvai Károly)

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– Szomorúan, igaz, néhány perccel ezelőtt buzdítottam a játékosokat az öltözőben, azt mondtam, felejtsék el ezt a mérkőzést, mert közel a Kisvárda elleni bajnoki, muszáj arra készülnünk. A küzdőszellem rendben volt, erősek voltunk, de elkerült bennünket a szerencse: a gólvonalról vágták ki a labdát az egerszegi védők, aztán a kapufa mentett.

– Két mérkőzésen nem szereztek pontot. Nem kell semmin változtatnia?
– Miért kellene? Ha gyengébbek lennénk, és azért kapunk ki, akkor igen, szükséges lenne beavatkozni, de a csapat azt csinálja, amit megbeszéltünk, jól felkészültünk. A befejezéseknél túlságosan görcsösek vagyunk – ha valami hiányzik, az a nyugodtság az akciók befejezésénél. Meg aztán a tizenegyesnél sem volt sok szerencsénk…

– Mire gondol?
– Megint én leszek a rossz, előre is bocsánatot kérek mindenkitől, de szerintem nem ért Nagy Zsolt kezéhez a labda, ez kitalált tizenegyes volt, amely nyilvánvalóan befolyásolta a mérkőzést. Sajnos ilyen is van. Azt megtudtuk, hogy a Zalaegerszeg nagyon szervezetten védekezik, lassan most már minden csapat öt védővel bekkel, hogy ne kapjon gólt, de mindent megtettünk, hogy feltörjük a védelmet.

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője

Márton Gábor (Fotó: Koncz Márton)

– Már megint micsoda győzelem!
– Nem volt szép mérkőzés, szerintem tudunk ennél jobban is futballozni. Tisztában voltunk vele, hogy a Puskás Akadémia jó csapat, de arra készültünk, hogy megtaláljuk a gyenge pontjait – végül így alakult. Óriási szívvel küzdött az egész csapat, már korábban is lezárhattuk volna egy másik góllal a mérkőzést, akkor nem lett volna rajtunk végig ekkora nyomás.

– Yohan Croizet ziccerét hogyan élte meg?
– Könnyen… Persze most azt mondja az ember, hogy mi annak idején berúgtuk az ilyen helyzeteket, de nem igaz. Hibáztunk mi is eleget. Előfordul az ilyesmi. Rosszul találta el a labdát, ennyi történt. Sokat dolgoztunk, hogy a támadók között meglegyen az összhang, és ennyi helyzetet tudjanak kidolgozni.

– Mit jelenthet ez a hat pont a csapatnak?
– Még nem értünk el semmit. Korábban azt tapasztaltam, hogy csalódottak, hitehagyottak a játékosok, a sok kudarc elvette az önbizalmukat, amely most kezd visszajönni, élvezik a futballt – de ez nem az a sport, ahol elégedett lehet az ember. Jönnek az újabb találkozók, és bízunk a sikeres folytatásban. Mindent megteszünk, hogy elkerüljük a kiesést.

Szendrei Norbert, a ZTE középpályása:
Fegyelmezetten védekeztünk, mindenki tudta, mikor hol kell lennie, és persze a szerencse is kellett a győzelmünkhöz. Bíztunk benne a téli felkészülés után, hogy ilyen jól kezdjük a tavaszt. A védekezésünk nagyon rendben van, a helyzetkihasználásunk is sokat javult.

NB I
19. FORDULÓ
Február 6., kedd
Újpest FC–DVSC 1–2
FTC–MTK 5–1
Február 7., szerda
Kisvárda–Fehérvár 1–2
Puskás Akadémia–ZTE 0–1
Február 8., csütörtök
16.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

AZ NB I ÁLLÁSAMGYDVLG–KGGKP
1. Ferencvárosi TC19123450–21+29 39 
2. Paksi FC18114334–22+12 37 
3. Fehérvár FC19103639–28+11 33 
4. Debreceni VSC1985629–25+4 29 
5. MTK Budapest1984725–33–8 28 
6. Puskás Akadémia1977528–23+5 28 
7. Diósgyőri VTK1874728–30–2 25 
8. Kecskeméti TE1873828–29–1 24 
9. Zalaegerszegi TE19631025–37–12 21 
10. Újpest FC19631025–40–15 21 
11. Mezőkövesd18431117–29–12 15 
12. Kisvárda19421321–32–11 14 

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik