Oroszország: Nem végeztünk rossz munkát az FTC-nél – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2024.01.11. 14:59
null
Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Árvai Károly)
Az orosz Szport-Ekszpressz című lap hosszú interjút készített a legutóbb a Ferencvárosnál dolgozó Sztanyiszlav Csercseszovval, amiből kiderült, a nyáron menesztett orosz vezetőedző a magyar bajnoki mérkőzéseket nem nézi, de azért képben van az NB I történéseivel.

A Ferencvárosnál másfél éven át dolgozó orosz szakembert a Klaskvík ellen kieséssel zárult BL-selejtező estéjén menesztette a klub, ám a lap kérésére felidézte a magyar fővárosban töltött időt, és elárulta azt is, mennyire követi a zöld-fehéreket távozása óta.

„Magyar bajnoki mérkőzéseket nem nézek, de azzal azért tisztában vagyok, hogy a Ferencváros a második helyen áll a szünetben, mert az eredményeket és a tabellát figyelem. Tavaly ilyenkor az első helyen teleltünk, és ha jól emlékszem, tíz pont volt az előnyünk a legközelebbi üldözőnkkel szemben. Szóval, talán nem végeztünk rossz munkát az FTC-nél a szakmai stábommal Budapesten. Ugyanakkor az is egyértelmű számomra, hogy nem dolgozhatunk vereségek és hibák nélkül, én sem vagyok hibátlan. Miután a BL-ből kiestünk a Klaskvíkkal szemben, véget ért a ferencvárosi időszakom. De hát, az edzők élete már csak ilyen: egyszer fenn, egyszer lenn. Az egyik nap fent vagy a csúcson, a másik nap pedig már készen állnak rá, hogy kirúgjanak” – emlékezett vissza a ferencvárosi időszakra az orosz szakvezető, aki kitért a tavaly év elején a Bayer Leverkusen ellen az Európa-liga első tavaszi körében lejátszott párharcra is és úgy vélte: a zöld-fehérek a lehető legnehezebb ellenfelet kapták.

„A Bayer volt számunkra a legrosszabb lehetőség. Követem a Bundesligát, ismertem a Leverkusent, ennek ellenére amikor alaposan feltérképeztük a német csapatot, rá kellett jöjjünk, erősebbek annál is, mint azt gondoltuk. Ezért nem sok esélyünk volt ellene, főleg, hogy különböző okokból a Ferencváros sokszor nem tudott a legoptimálisabb összeállításban pályára lépni. Ugyanakkor a párharcra jól emlékszem, sok értékes tapasztalatot gyűjtöttem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik