NB I: nigériai és fehérorosz a DVTK két új vendégjátékosa

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 11:46
null
Joshua Akpudje (Fotó: FK Jablonec)
Beazonosították a Debreceni VSC elleni labdarúgó-edzőmeccsen inkognitóban szereplő belső védőt és csatárt.

 

Mint arról beszámoltunk, a DVTK szombaton 4–2-es vereséget szenvedett a DVSC otthonában tartott felkészülési mérkőzésen, ahol a diósgyőriek színeiben próbajátékon szereplők is pályára léptek. Bár a klub hivatalosan nem nevezte meg ezeket a játékosokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál beazonosította az inkognitóban szereplő futballistákat.

A DVTK honlapján VENDÉGJÁTÉKOS 1 néven játszó belső védő a kezdőként pályára lépő nigériai Joshua Akpudje, aki a 66-os mezszámot viselte a találkozón. A 25 éves, 192 centi magas hátvéd már hetek óta az együttessel edz. Akpudje augusztus 31-én szerződést bontott a cseh első osztályban szereplő FK Jablonec csapatával, így kizárólag a diósgyőrieken múlik, hogy a klub játékosa lesz-e a jövőben.

Csereként állt be a 68-as mezszámú 21 éves fehérorosz, Ilja Csernyak, aki múlt héten érkezett a piros-fehérekhez. A 184 centi magas támadó jelenleg a kazah Kaszpij Aktau játékosa, de ott ebben az idényben még nem lépett pályára.

Érdekesség, hogy a csapat vezetőedzője, Kuznyecov Szergej 15 hónappal ezelőtti kinevezése óta 23 újoncot vetett be a DVTK, ezek közül többen azóta már elhagyták a csapatot. Ha a klubnak sikerül megállapodnia a két jelölt valamelyikével, ő lehet a jelenlegi diósgyőri szakvezető 24. új játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik