Sportrádió: Nem jó itthon a női labdarúgás megítélése – Dénes Dorottya

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.25. 11:47
null
Dénes Dorottya volt a Sportrádió vendége (Fotó: Sportrádió)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szabó Szilárd a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) női szakágának vezetőjével, a korábbi válogatott játékossal, Dénes Dorottyával beszélgetett a női labdarúgásról.

 

„Az utóbbi tíz évben bőven sikerült előrelépnünk. Profibb körülmények lettek, profibb körülmények között készülhetnek a játékosok, és ez az anyagi támogatásban is megmutatkozik” – árulta el a magyarországi női futball kapcsán Dénes Dorottya. Beszélt az edzőképzésről is.

„Szerencsére egyre több lány dönt az edzősködés mellett. Akár a pályafutásuk alatt is végeznek edzőképzéseket. Ebben is sikerült előrelépnünk. Voltak külön női B-licences képzések, most folyamatban van egy UEFA C-licences külön női képzés” – árulta el, hozzátéve, hogy most már a magyar női edzők létszámát tekintve nem állnak rosszul.

„Egyáltalán nem jó itthon a női labdarúgás megítélése – folytatta Dénes Dorottya. – Ahhoz, hogy ez változzon, biztosan egy kiugró eredményre van szükség, akár a válogatottól, akár klubszinten. A tévés megjelenésekben már tudtunk előrelépni. Az M4 Sport több bajnokit is közvetít, összefoglalók is vannak, úgyhogy bőven van előrelépés, de van még hova fejlődni.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik