Megtört a jég: győzni tudott odahaza a Mezőkövesd!

Vágólapra másolva!
2023.10.29. 13:05
null
Fotó: Kovács Péter<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-11-fordulo-7377" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
A labdarúgó NB I 11. fordulójában a Mezőkövesd 1–0-ra megverte odahaza az MTK-t.

 

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 1–0(Molnár G. 7.)
Mezőkövesd,Városi Stadion,1791néző.Vezette:Andó-Szabó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nagy volt a fogadkozás a mezőkövesdi öltözőben a Kisvárda elleni találkozót megelőzően. Valamennyi játékos tisztában volt vele, hogy ha elmarad a helytállás, ismét csökken a lehetőség a pontszerzésre, márpedig az alakulat jelenlegi helyzetében minden apró esélyt meg kell ragadni a pontok szaporítása érdekében.

Fortuna egy hete elpártolt a kék-sárgák mellől. Hiába szerezték meg a vezetést, kétszer a kapufa segítette ki a nyírségi gárdát, amely a folytatásban a maga javára fordította az eredményt.
Nem ígérkezett sétagaloppnak az MTK Budapest elleni fellépés sem! A két fél a múlt idényben nem találkozott, mert a fővárosiak a második vonalban sínylődtek, de végül sikerült visszaverekedni magukat a legjobbak közé. Egy évvel korábban, a 2021–2022-es idényben viszont háromszor is farkasszemet néztek egymással. Az első összecsapást az MTK nyerte meg 1–0-ra, a második 1–1-es döntetlent hozott, a kövesdiek viszont a legszívesebben a harmadik találkozóra emlékeznek, amikor a fővárosban tudtak nyerni 4–0-ra Sztefan Drazsics, Pillár Róbert, Lukic Andrej és Kis Tomiszlav góljával. Az első 20 perc során kétszer bizonyultak eredményesnek, ezt a produkciót megismételték az utolsó húsz percben is, esélyt sem adva a kék-fehér alakulatnak.

Kuttor Attila kettő, Horváth Dávid négy helyen változtatta meg a legutóbbi bajnoki mérkőzésen szereplő kezdő tizenegyét. Hazai szempontból jobban nem kezdődhetett volna a találkozó, ugyanis már a 7. percben vezetést szerzett a pályaválasztó. Molnár Gábor játszott össze Cseke Benjáminnal, és a visszakapott labdát öt méterről továbbította a kapu közepébe. Megvolt a hőn áhított vezetés! Cseri pazarolt el értékes helyről egy szabadrúgást, 18 méterről fölé bombázott. Ezután Molnár Gábor növelhette volna csapata előnyét, egyedül vezette kapura a labdát, de pontosan a kifutó Demjén Patrikot találta telibe. Óriási helyzet volt!

Kovács Mátyás húzott el a bal szélen, a beadása azonban a belsők mögé került. Nekibátorodott az MTK, egyre több támadást vezetett, a hazai védők néha csak vaktában rúgták el kapujuk elől a labdát. David Babunszki lökete után alig kerülte el a labda a bal felső sarkot. Nem sokkal később Kovács Mátyás döngette meg 12 méterről a lécet, ez is jelezte, hogy éledezik a fővárosi alakulat. Kata lőhetett 10 méterről ballal, de labdája keresztben elsuhant a kapu előtt. Nem volt nagy az iram, az akciók mindkét oldalon sok adogatásból épültek. Kovács Mátyás ballal adott le sistergős lövést, de a jobb felső sarok mellett elzúgott a labda. Molnár Gábor válaszolt szabadrúgásból, ám lapos lövése nem okozott gondot Demjén Patriknak. A félidő utolsó percében Hej Viktor kapott sárga lapos figyelmeztetést, túl erőszakosan csúszott ugyanis Drazsics lábára.

A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt az MTK, Gomis lövése jelentette az első eseményt, a labda a kapu fölött ment el. Nem sokkal később Drazsics hat méterről fölé emelt – ezért nagy kár volt! A hazaiak a biztonságra ügyeltek, az MTK többet kezdeményezett, de összességében lagymatag játékkal telt az idő. Hazai részről érthető volt az óvatosság és a visszafogott játék, ugyanis náluk volt az előny, ezt pedig foggal-körömmel őrizni akarták.

Fél óra sem volt hátra, amikor Kuttor Attila két cserével igyekezett frissíteni csapatát. Gomis droppolt egy veszélyes lövést, majd Piscitelli lábbal hárított. Ment előre a fővárosi gárda, de tanácstalannak tűnt, hiányzott játékából az elgondolás, a szellemesség, és képtelen volt kihasználni a néha fellazuló mezőkövesdi védelem által kínált esélyeket. A támadások lehetőségét veszélyes volt ennyire átadni, de a hátsó alakzat bírta a gyűrődést.

Az MTK sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, a Mezőkövesd első hazai pontjainak örülhetett, ezzel ugyanis versenyben maradt a kiesés elkerüléséért zajló csatározásban. 1–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

HORVÁTH Dávid, az MTK vezetőedzője
– Hogyan látta a kispadról a mérkőzést?
– A mérkőzés elején védelmünkben több bizonytalanság volt észlelhető. Ez annak köszönhető, hogy a védelmünk, kényszerből, most állt először össze ilyen felállásban, Ellenfelünknek több helyzete is volt, ráadásul megszerezte a vezetést is. Ezt követően összeállt a csapatunk, egységet mutatott, és a védelem is stabilabbá állt. Jó néhány helyzetet kidolgoztunk, de ezek közül egyet sem használtunk ki. Az akarattal semmi gond sem volt, játékosaim végig derekasan küzdöttek. Szerettünk volna kikerülni ebből a gödörből, amiben most vagyunk.
– A második félidőre milyen útravalóval bocsátotta el az öltözőből játékosait?
– A Mezőkövesd utóbbi mérkőzései úgy alakultak, hogy megszerezték a vezetést, de nem sikerült nyerniük. Erre felhívtam a játékosok figyelmét, mondtam, hogy rajtunk is nagy nyomás lesz. Kértem, hogy játsszunk gyorsabban, és precízebben járassuk a labdát. Gyakran kerültünk a 16-oson belül lövőhelyzetbe, kár, hogy a célzással hadilábon álltunk.
– A bajnokság egyharmad része lement. Hogy állnak a kitűzött célok teljesítésével?
– Az a pontszám, amivel rendelkezünk, és az a pozíció, ahol most álltunk, megfelel a minimális célkitűzésnek. Nem tartozunk a kiesőzónába, de néha váratlanul alakulnak az események. Az kell, hogy a folytatásban a mérkőzéseken kiegyensúlyozottak legyünk.
KUTTOR Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője
– Nagy kő esett le a szívéről?
– Nagyon vártuk már az első hazai győzelmünket, rettenetesen boldog vagyok, hogy végre sikerült, és örömet szereztünk szurkolóinknak is. Feszült kilencven perc van mögöttünk, azért támadtak gondjaink, mert az első gól után nem zártuk le a találkozót. Voltak lehetőségeink, igaz, ellenfelünknek is adódott néhány. Elkövettünk apróbb hibákat, és ebből ellenfelünk csaknem profitálni tudott. A győzelmet elsősorban akaratunknak köszönhetjük, egyetlen pillanatig sem adtuk fel a harcot.
– Volt a mérkőzésnek döntő momentuma?
– Igen, volt, hiszen nekünk sikerült egy gólt szerezni, és ez hozott három pontot. Sok olyan momentum adódott, hogy megszerezhettük volna a másodikat, szerencsénkre ellenfelünk sem tudott betalálni. Volt néhány olyan helyzet, amely borzolta a kedélyeinket. Korábbi mérkőzésekhez képest most az volt a fordulat, hogy meg tudtuk tartani az előnyünket.
– Megfelelően átérezték játékosai a mérkőzés súlyát?
– Nem gondolom, hogy a mérkőzés súlyát érezték volna át, eddig is mindent megtettek, nem ez jelentette számunkra a döntő problémát.

 

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 9 7 1 1 30–12 +18 22
2. Paksi FC 10 6 3 1 20–12 +8 21
3. Újpest FC 10 6 2 2 20–17 +3 20
4. Puskás Akadémia 10 5 3 2 19–14 +5 18
5. Debreceni VSC 10 5 1 4 18–15 +3 16
6. Diósgyőri VTK 11 5 1 5 18–17 +1 16
7. Fehérvár FC 11 4 2 5 22–19 +3 14
8. MTK Budapest 11 4 2 5 11–20 –9 14
9. Kecskeméti TE 11 4 1 6 16–18 –2 13
10. Zalaegerszegi TE 11 2 2 7 15–28 –13 8
11. Mezőkövesd 10 2 1 7 11–19 –8 7
12. Kisvárda 10 2 1 7 9–18 –9 7

A 4. fordulóból elhalasztott Mezőkövesd–Ferencváros találkozót december 6-án játsszák le.

NB I, 2023–2024, 11. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Október 28., szombat
Kecskemét–ZTE 3–1
Kecskemét,Széktói StadionRúsz Márton
2487
Fehérvár–Diósgyőri 4–0
Székesfehérvár,Sóstói StadionBognár Tamás
3096
Puskás Akadémia–DVSC 1–1
Felcsút, Pancho ArénaPintér Csaba
1721
Október 29., vasárnap
Mezőkövesd–MTK 1–0Mezőkövesd,Városi StadionAndó-Szabó Sándor
1791
15.30:Paksi FC–Kisvárda (Tv:M4 Sport)
Paks, Paksi FC Stadion
Káprály Mihály
18.00:Ferencváros–Újpest FC (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaKarakó Ferenc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik