Jó iramú mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott az Újpest a DVTK ellen

Vágólapra másolva!
2023.10.07. 16:00
null
Onovo (balra) mindkét újpesti gólban kulcsszerepet vállalt (Fotó: Dömötör Csaba)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-9-fordulo-7307" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A labdarúgó NB I 9. fordulójában az Újpest hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Diósgyőrt.

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ
ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 2–0 (0–0)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,7188néző.Vezette:Karakó
Gólszerző:Onovo (51.), Ambrose (66.)

A találkozó onlive, szöveges tudósítása itt olvasható!

A körítés remek volt – főleg az újpesti B-közép érkezett a mérkőzésre jelentős számban, a másik kapu mögött a diósgyőrieknek fenntartott helyek is szépen megteltek, és mivel mindkét oldalról hangosan érkezett a buzdítás, kiváló légkörben zajlott az összecsapás. A nézők jól szórakoztak (pláne az újpestiek), mert mindkét csapat győzelemre törekedett, ennek megfelelően helyzetek itt is, ott is adódtak. A lefújást követően a két csapat játékosai egyetértettek abban, hogy a helyzetkihasználás döntő jelentőségű volt ezen a bajnokin.

„Min múlt az összecsapás? Talán azon, hogy mi szereztük az első gólt – mondta lapunknak Csoboth Kevin, az Újpest támadója. – Mindkét csapat gólra törően futballozott, és el kell ismerni, a Diósgyőrnek is voltak nagy lehetőségei, és ha hátrányba kerülünk, lehet, hogy sokkal nehezebb, szenvedősebb lett volna a mérkőzés. Így sem volt könnyű! Amikor előnybe kerültünk, sokkal több területünk volt, több lehetőségünk nyílt az ellentámadásokra, és talán a szünetet követő első percekben az öltözőben maradt az ellenfél – ezt tudtuk kihasználni.”

A futballista hozzátette, rendkívül fontos győzelmet arattak, és a jelek szerint szükségük van egy vereségre, hogy felpörögjenek. Amikor Pakson alulmaradt az Újpest, azután kétszer nyerni tudott, majd jött az MTK elleni vereség, de azóta másodszor is nyertek a lila-fehérek.

„Nem vagyok igazán jó formában, de dolgozom azon, hogy egyre jobb legyen” – mondta a támadó, aki hétfőn csatlakozik Marco Rossi válogatott keretéhez.

„Nagyon csalódottak vagyunk – mondta a Nemzeti Sport kérdésére Lukács Dániel, a DVTK támadója. – Minden meccsen nyerni akarunk, ez most sem volt másként, és meg is voltak a helyzeteink, hogy előnybe kerüljünk. Aztán ahhoz is, hogy egyenlítsünk... Én is gólt szerezhettem volna, de néhány centivel elsuhant mellettem a labda, mert az utolsó pillanatban beleért valaki. Iszonyú dühítő érzés ez ilyenkor. Kikaptunk, de nem szabad elkeserednünk, mert szerintem ezen a mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtottunk, jól néztünk ki, ha így játszunk a folytatásban is, ott lehetünk a dobogó közelében.”

Az első félidőben Kiss Tamás ballal célozta meg a jobb felső sarkot, és nem tévedett sokat, a második félidőben pedig nagyszerű passzal szolgálta ki Peter Ambrose-t, így elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

„Persze idegesít, ha nem jön az első gól – mondta a lila-fehérek támadója. – Viszont, ha a kiszolgálásban jól teljesítek, azzal tudok hozzátenni a csapat teljesítményéhez, az is jó érzés, de nyilván nagyon szeretnék a kapuba találni. A lövésem? Az egyik hétközi edzésen volt egy hasonló szituáció, mondanom sem kell, az bement, ez picit elkerülte a kaput, talán legközelebb bemegy... Azt viszont el kell ismerni, hogy a Diósgyőrnek is voltak helyzetei, szerencsére mi kerültünk előnybe, és azt követően sokkal több lehetőségünk volt sprintelni, kontratámadásokat vezetni. Bent a pályán, úgy éreztem, a második gólunk megviselte lelkileg az ellenfelet, és bár utána fegyelmezett védekezésre volt szükségünk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést, a második találatunknál eldőlt a mérkőzés.”

A DVTK hátvédje, Gera Dániel szomorúan értékelt a mérkőzés lefújása után, annak tükrében főleg, hogy a diósgyőriek előtt több helyzet is adódott, így a védők számára különösen keserű, ha a csapat vereséggel vonul le a pályáról…

„Rengeteg szurkoló kísért el minket Miskolcról, szomorúak vagyunk, hogy nem tudtuk őket jó eredménnyel megajándékozni. Pedig sokat dolgoztunk, és szerettünk volna nyerni, nem csak bekkeltünk hátul, több komoly gólhelyzetet is kialakítottunk az újpesti kapu előtt. Nagyon bosszúsak vagyunk, hogy így alakult a mérkőzés, mégis pozitív vagyok: ebből a meccsből is lehet tanulni, építkezni, úgy megyünk tovább.”

Sérült és beteg is volt, így félidőnyi játék után úgy érezte magát, mintha végig a pályán száguldozott volna... – az újpestiek védője, Tamás Krisztián a következőképpen összegezte a meccs történéseit: „Örültem, hogy megszereztük a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte. Számunkra kulcsfontosságú, hogy mi szerezzük az első gólt, mert stabil védekezésből tudunk kontrázni, lendületes támadásokat vezetni, így értük el a második gólt. Nagyon jó csapatot győztünk le!

Ráadásul a bajnokságban a szombati volt az Újpest első mérkőzése, amelyen nem kapott gólt. Egy kapusnak nyilván ez a legfontosabb, így Banai Dávid is széles mosollyal hagyta el az öltözőt, és nem csak azért, mert a kislánya azonnal a nyakába ugrott.

„Jól játszott a Diósgyőr, mert sokat voltam játékban – mondta Banai Dávid. – A védők is sokat segítettek, de érthetően nagyon boldogok vagyunk, hogy egy kimondottan erős ellenfél ellen kapott gól nélkül zártuk a mérkőzést. Talán jobban koncentráltunk, és jobb döntéseket hoztunk a kapu előtt, ennek is köszönhető a győzelmünk. A szurkolóink támogatása nagyon sokat segített a kritikus pillanatokban. Nagyon fontos három pontot szereztünk...” 2–0

A találkozó onlive, szöveges tudósítása itt olvasható!


NB I, 2023–2024, 9. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Október 6., péntek
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–0
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
1120
Október 7., szombat
Mezőkövesd–ZTE 1–2Mezőkövesd,Városi StadionPintér Csaba
1200
Újpest–DVTK 2–0Budapest,Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
7188
Kecskemét–Paks 1–1Kecskemét,Széktói StadionBerke Balázs
3785
Október 8., vasárnap
13.00:Fehérvár–MTK Budapest (Tv:M4 Sport)Székesfehérvár,Sóstói StadionBogár Gergő
16.30:Ferencváros–DVSC (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaFarkas Ádám

A 4. fordulóból elhalasztott Mezőkövesd–Ferencváros találkozót december 6-án játsszák le.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 7 6 1 26– 9 +17 18
2. Paksi FC 9 5 3 1 15–10 +5 18
3. Újpest FC 9 5 2 2 15–14 +1 17
4. Diósgyőri VTK 9 5 1 3 17–11 +6 16
5. Puskás Akadémia 9 4 3 2 14–14 0 15
6. MTK Budapest 8 4 2 2 11–11 0 14
7. Debreceni VSC 8 4 4 13–12 +1 12
8. Kecskeméti TE 9 3 1 5 10–12 –2 10
9. Fehérvár FC 8 2 2 4 14–16 –2 8
10. Zalaegerszegi TE 9 2 2 5 12–20 –8 8
11. Mezőkövesd 8 1 1 6 9–17 –8 4
12. Kisvárda 9 1 1 7 7–17 –10 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik