FTC: Kubatov Gábor elmondta, miért cserélték le Máté Csabát – videó

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 22:13
null
Kubatov Gábor szerint a Fradinak mindig egy, a csapatnál magasabban jegyzett edzővel kell dolgoznia (Fotó: Micheller Szilvia)
A HírTV Napi Aktuális című műsorának volt a vendége Kubatov Gábor, a labdarúgó NB I-ben érdekelt Ferencváros elnöke. A zöld-fehér klubvezér elmondta, mivel győzte meg Dejan Sztankovicsot arról, hogy a magyar bajnokot válassza, de arról is beszélt, hogy szerinte miért kellett távoznia a csapatot Sztaniszlav Csercseszov távozása után irányító Máté Csabának.

„Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni. – kezdte ecsetelni Máté Csaba leváltásáról szóló döntését Kubatov Gábor az Origo szemléjében. – Vannak kivételek, mint Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, úgyhogy van fény az alagút végén. Talán hamarosan a magyar edzők is az ő szintjükre érnek.”

„Én nem lehetek szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom. Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt, és azt a beszélgetést senkinek sem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt. A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat” – sorakoztatta fel érveit a Ferencváros elnöke, majd hozzátette, hogy az 53 éves tréner továbbra is a klub kötelékében marad, és egy nap akár visszatérhet a vezetőedzői székbe.

Kubatov ezután elmondta, hogyan sikerült meggyőznie Dejan Sztankovicsot, akivel körülbelül 10 napja kezdett el komolyan tárgyalni.

„A Crvena zvezda edzője volt, játékosként Bajnokok Ligáját nyert, úgyhogy nem lehetett lenyűgözni a stadionnal és hasonló dolgokkal, mert ezekhez ő hozzászokott a legmagasabb szinten. Beszéltem neki a hazánkról, ami kiváló hely, a városról, az adózásról és a sportinfrastruktúráról. Ezek után kezdtünk csak a futballról beszélgetni, és úgy gondolom, nagyon sok mindenben egyetértünk” – mondta az FTC elnöke, hozzátéve, hogy a szerb edző kétéves kontraktust írt alá az Üllői úti együttesnél. Kubatov azt is elárulta, hogy megérzése szerint kiváló döntés volt a szerb tréner kinevezése.

„Lehet, a megérzéseim megcsalnak, de a Fradihoz az eddig legközelebb eső karakter került a Ferencváros vezetőedzői pozíciójába– mondta Kubatov Gábor.

A TELJES BESZÉLGETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik