FTC: Kubatov elmondta, mennyit kell várni Traoré visszatérésére

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 20:21
null
Kubatov Gábor és Orosz Pál válaszolt a szurkolók kérdéseire (Fotó: <a href="https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.fradi.hu%2Flabdarugas%2Felso-csapat%2Fhirek%2Faz-ido-eddig-mindig-igazolta-donteseink-helyesseget%3Ffbclid%3DIwAR13xU9lTRdhqcu6Z0g5T3ZeatKV28ml0q3BJGgocxdpNf8lBkUkBdncmEc&amp;h=AT1rrdrzvKdw8bGIX5uEXlKHILV6UR24NUn62SOQBt4_C-AM2tc21QiryqqRGOhWs_6rKwgXkhsfHYe3ZU8OZqtAENQ5hTuxq7sGqLCI1udexAbKJn9xxhkBW5f22jG7USV8Lw" target="_blank">fradi.hu</a>)
Szurkolói ankétot tartott a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros, amelyen Kubatov Gábor klubelnök, valamint Orosz Pál, a klub vezérigazgatója válaszolt a szurkolók kérdéseire. Az ankétot a zöld-fehér szurkolók honlapja, az ulloi129.hu közvetítette, ezt szemléztük.

Kubatov Gábor szurkolói kérdésre elmondta, hogy a mali válogatottban megsérülő Adama Traoré nyolc hetet fog kihagyni, majd arról is beszélt, hogy Máté Csaba miért nem lett tagja az új vezetőedző, Dejan Sztankovics stábjának.

„Csaba nem lehet másodedző, rendet tett, ha az új edző visszarak egy olyat, akit ő kitett, akkor az odamehet hozzá, hogy látod, milyen hülye vagy? Ez egy lehetetlen helyzet. De egy magyart így is ott tartunk Leo személyében. Csabát egy ilyen helyzetbe nem lehet betenni, szerintem kelendő edző lesz” – fogalmazott a Ferencváros elnöke.

Kubatov beszélt a szerb mester kiválasztásáról is.

„Az edzőkiválasztás úgy működik, hogy először információkat gyűjtünk, aztán jönnek a személyes találkozók, Pali kiváló emberismerő, egy amerikai könyvvizsgáló cég mutatta meg, hogy a lehetőségeinkhez képest Dejan a legjobb lehetőségünk jelenleg. Az is mellette szólt, hogy jönni akar. Ennél jobban körüljárni nem tudtuk, de mindig lutri egy ilyen helyzet… Megkötöttük a szerződést, elmentünk vacsorázni, ott tett egy esküt, hogy a nem könnyű döntésünket meg fogja hálálni, az utolsó véréig fog majd küzdeni a Ferencvárosért – mondta Kubatov Gábor.Nézem az ambíciókat is, Dejanon látszik, hogy az Inter edzője akar lenni, ezért neki a Ferencvárost sikeressé kell tennie, mert ez egy lépcsőfok neki a céljai felé.”

Végül, de nem utolsósorban az is szóba került, hogy a korábbi évekhez képest miért„típusmezben”, és miért nem egyedi szerelésben játszik a Ferencváros, amelynek a jelenlegi idény végén lejár a szerződése a Nike-vel.

„A Covid-időszak miatt több multinacionális cég átgondolta a működését, a Nike nagy apparátussal dolgozott Magyarországon a Bécsi úton, gyakorlatilag ez megszűnt, regionálissá tették a működésüket, home office-ban dolgoznak, megnézték, mely piacok generálnak nagyobb bevételeket, ez alapján döntenek. Széllel szemben pedig nem lehet…” – ismertette az egyedi mezek hiányának okát Orosz Pál.

A klub majdani mezgyártójáról már Kubatov Gábor nyilatkozott.

„Szerettük a Nike-t, de évek óta szenvedünk a kiszolgálással, ennek okait Pali elmondta. Volt egy nagyon jó időszakunk, amikor a még nem lejáró szerződést kibővítettük. Ez lesz az utolsó év, próbáltunk tárgyalni erről, de nem lehet. Az egyedi dolgokból legyártottak öt-tízezret és kész, nincs több, ez az éves keret. Két éve tárgyalunk sportszergyártókkal, nehéz megállapodni, de egy már a küszöbön van. Jó lenne pl. Umbróban játszani, de azt is látni kell, hogy kellenek például utcai ruházatok, nyolc-tíz gyártóval kezdtük el a tárgyalásokat” – fogalmazott a klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik