Sportrádió: Következő lépcsőfoknak a Frankfurt a legmegfelelőbb – Lisztes a fiáról

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 21:15
null
Lisztes az Eintracht mezével (Fotó: eintracht.de)
Következő lépcsőfoknak a legmegfelelőbb – nyilatkozta Lisztes Krisztián a fia Frankfurtba igazolásáról a Hazafutásban. A korábban szintén Ferencvárosban, majd Bundesligában játszó apa az U21-es válogatottságról és a Ferencváros előtt álló kihívásokról is beszélt Cserjés Bendegúznak.

 

„Látjuk, mit jelent 18 évesen egy jó fél szezon a Ferencvárosban. Topcsapatok próbálták megszerezni Krisztiánt, és végül a Frankfurttal sikerült megállapodni, amely következő lépcsőfoknak a legmegfelelőbb. A legfontosabb, hogy ebben az évben jól játsszon, és felkészülten érkezzen majd meg a Bundesligába a következő év nyarán” – mondta id. Lisztes Krisztián.

A Ferencváros egykori kiválósága szerint sok a hasonlóság az ő és a fia karrierje között.

„Boldog vagyok, hogy összejött a megállapodás, és, hogy a fiam top bajnokságban játszhat majd. Sok a hasonlóság a karrierünkben, és bízom abban, hogy megdönti a rekordjaimat. Örülnék, ha német bajnok és Német Kupa-győztes lenne, és persze szeretném, ha a válogatottban is szerepelne” – folytatta Lisztes.

Lisztes a Ferencvárosról és az Európa-konferencialiga csoportköréről is szót ejtett.

„Nehéz csoportba került a Ferencváros. Bízom benne, hogy sikerül felkészülni az ellenfelekből, és persze a továbbjutásban is bízom. Remélem, hogy Krisztián ebből ki is veszi majd a részét.”

Lisztes Krisztián elmondta, nagy dicsőség, hogy fia az U21-es válogatottban is futballozhat, ráadásul jól is teljesít – Kazahsztán ellen például gólpasszt adott. Hozzátette, ha ifjabb Lisztes továbbra is remekül játszik, akkor csak idő kérdése, míg Marco Rossi be nem hívja a felnőtt válogatottba.

A teljes interjút IDE KATTINTVA hallgathatják meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik