Sportrádió: „A lényeg, hogy van érdeklődés” – Lisztes Krisztián a fiáról

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 16:37
null
Ifj. Lisztes Krisztián iránt nagy az érdeklődés (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Sport értesülései szerint az Eintracht Frankfurt konkrét ajánlatot tett a Ferencvárosnak a 18 éves Lisztes Krisztiánért, de nincs még aláírt szerződés a felek között, mert másik két klub is bejelentkezett az U21-es válogatott támadóért. Az értesülésről az édesapa, idősebb Lisztes Krisztián a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt Szabó Szilárdnak.

 

A műsorvezető, Szabó Szilárd azzal indította a beszélgetést, hogy szomorú, hogy ifjabb Lisztes Krisztiánért nem édesapja egyik korábbi klubja, a Werder Bremen jelentkezett be, mire a korábbi válogatott középpályás nevetett, s kifejtette: „A lényeg, hogy van érdeklődés Krisz iránt és ez jelzi, hogy jól sikerült neki a bemutatkozás, de fontos elmondani, hogy Krisznek még három évig érvényes szerződése van a Ferencvárosnál. Olvastam, hogy beérkezett a Fradihoz egy ajánlat, de mivel én éppen nem dolgozom a Fradinál, ezt a hírt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom” – mondta idősebb Lisztes Krisztián, aki elárulta, nem ismeri a lehetséges átigazolás részleteit.

„Krisz nagyon szépen fejlődik, nagyon jó kezekben, helyen van a Ferencvárosban, akár megugorhatja azt a szintet is, hogy esetleg topbajnokságban szerepeljen” – tette hozzá a 47 éves egykori labdarúgó, akinek ugyan vannak félelmei, úgy érzi, fia legutóbb is jól teljesített.

„Tudom, hogy még az út elején van. Amikor én kiigazoltam 20 évesen Stuttgartba én is rengeteg pro és kontra érvet kaptam, hogy nem fog sikerülni, hazajön, túl kevés, túl gyenge, túl lassú, stb. Én bízom Krisz további fejlődésében, hogy tudja ezt a szintet tartani, sőt, esetleg, hogy még magasabb szinten is megállja a helyét, de azt gondolom, hogy a statisztikája, a karaktere és a hozzáállása alapján arra hivatott, hogy ha úgy alakul a karrierje, akkor nem féltem, de az a legfontosabb, hogy koncentráljon a saját dolgára” – jegyezte meg.

Lisztes Krisztián az interjú során beszélt továbbá arról, fiának mire kell különösen figyelnie, hogy ne változzon meg, arról, fiának hogyan kell kezelnie a médiát, valamint arról is, hogy milyen feladatai vannak még fiának az FTC-nél.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik