ZTE: Készen állunk az új idényre! – Boér Gábor

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 10:41
null
Boér Gábor csütörtökön már tétmérkőzésen irányíthatja a ZTE-t (Fotó: Török Attila)
Zalaegerszegen véget ért a felkészülés, a jövő héten már két tétmeccset játszik a csapat. Először csütörtökön Eszéken lép pályára az Európa-konferencialiga-selejtezőjében, majd vasárnap a Kisvárdával találkozik.

Véget ért a felkészülés. A ZTE FC csütörtökön lejátszotta utolsó edzőmérkőzését, az Al-Ittifak elleni 1–1-re végződő találkozón olyan labdarúgók kaptak lehetőséget kezdőként, akik az előszezonban kevesebbet játszottak. Boér Gábor, a Zalaegerszeg vezetőedzője elmondta, a szaúdiak elleni mérkőzés jó főpróbája volt a csütörtöki, Osijek elleni Európa-konferencialiga-selejtezőnek.

„Valamelyest variáltunk a szaúdiak ellen – mondta a 40 éves szakember. – Az összeállításba és a taktikába olyan elemeket csempésztünk bele, amelyek a jövőben gyakran folyamodhatunk. Ahogy az összes többi, az Al-Ittifak elleni mérkőzés is jól szolgálta a felkészülésünket. Annak külön örülök, hogy a nyáron több nemzetközi edzőmérkőzést tudtunk játszani minőségi ellenfelekkel. A teljes képet nézve elégedett vagyok az eredményességgel és a játékkal is.”

Az Al-Ittifak ellen a védelem közepén Olekszandr Szafronov párja az eredeti posztját tekintve középpályás Kovács Barnabás volt, míg a második félidőben a szintén középpályás Szendrei Norbert húzódott vissza. Két hátvéd, Mocsi Attila és Csóka Dániel nem volt a keretben.

„Mocsi Attila elővigyázatosságból nem játszott, az Union Berlin elleni találkozón rúgást kapott a lábára, úgy láttuk, az lesz a legjobb, ha pihen. Csóka Dániel betegséggel küzd, ám bízom benne, hogy a napokban felépül és csatlakozik a csapathoz. Több variációt és kipróbáltunk annak érdekében, ha esetleg a tétmeccseken is hasonló helyzetbe kerülnénk. Jó teszt volt, Norbi és Barni kitűnően megoldotta a feladatát. Hogy érkezik-e még játékos? Tervezünk még igazolást, ám nem akarjuk elkapkodni, csak minőség futballistát szerződtetünk. Aki jön, biztosan nagy erőssége lesz a csapatnak.”

A ZTE nagy erőkkel készül az NK Osijek elleni Európa-konferencia­liga selejtezőjére, az első mérkőzés július 27-én Horvátországban lesz, míg a visszavágó augusztus 3-án Zalaegerszegen. Az eszékieknek szombaton a Slaven Belupo ellen elkezdődött a bajnokság, ekkor játszhattak először új arénájukban, amelyben a magyar csapatot is fogadják.

„Előny, hogy szombaton meg tudtuk nézni tétmeccsen is az ellenfelünket, így még jobban feltérképeztük. Igaz, a kupapárharc ettől független lesz, mindkét csapat megtesz mindent a továbbjutásért. Telt ház várható a vadonatúj eszéki stadionban, remélem, a visszavágón a ZTE Aréna is megtelik. Arra számítok, hogy két kiváló hangulatú mérkőzést játszunk. Az biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, ám meglepetést akarunk szerezni, tovább szeretnénk jutni. Célunk, hogy azt a játékot játsszuk, amelyet elvárunk magunktól. Biztosan szoros párharc lesz.”

Az Al-Ittifak elleni csütörtöki találkozót egyedül Kovács Barnabás játszotta végig, a középpályás ezúttal kényszerből a védelem közepén szerepelt.

„A sok sérülés miatt az elmúlt mérkőzéseken és edzéseken már kipróbált a szakmai stáb középső védőként  – mondta a 20 éves futballista. – A héten Mocsi Attila is kidőlt, így a szaúdiak ellen a védelemben játszottam, úgy érzem, jól megoldottam a feladatomat. Nyerni akartunk, ám támadásban sokat hibáztunk, ezzel együtt összességében jó meccset játszottunk. Az ellenfélnek voltak gyors játékosai, de kitűnően megoldottuk a semlegesítésüket. Jó volt testközelből látni Steven Gerrardot, ám még jobb lett volna játszani ellene. Az Európa-konferencialiga-selejtező? Célunk olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón hazai pályán ki tudjuk harcolni a továbbjutást.”

A ZTE FC a csütörtöki kupamérkőzés után vasárnap hazai pályán a Kisvárdát fogadja az OTP Bank Liga 1. fordulójában.

EURÓPA–KONFERENCIALIGA,
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Július 27., csütörtök, 20, Eszék, Opus Arena
NK Osijek (horvát)–ZTE FC – élőben az NSO-n!

A ZALAEGERSZEGI TE FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
június 27.–július 3., Zrece (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 29.: ZTE FC–Bohemians 1905 (cseh I.) 0–1
Július 1.: ZTE FC–Dinamo Bucuresti (román II.) 1–0 (Milovanovics)

Július 6.: Gyirmót FC Győr (NB II)–ZTE FC 1–2 (Szendrei, Klausz)
Július 15.: ZTE FC–Union Berlin (német I.) 3–2 (Sajbán 2, Ubochioma)
Július 16.: ZTE FC–NK Nafta (szlovén II.) 2–1 (Csóka Dominik, Klausz )
Július 20.: ZTE FC–Al-Ettifak (szaúdi I.) 1–1 (Ubochioma)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhet:
Gergely Botond (román-magyar, NK Nafta – Szlovénia), Kiss Ágoston (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (NK Nafta – Szlovénia), Török Kevin (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia), Papp Csongor (Vasas)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik