Sportrádió: A Puskás Akadémia célja a dobogó az új idényben – Hornyák Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.07.05. 15:56
null
Hornyák Zsolt ismertette felkészülési időszak terveit (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia pénteken játssza le első felkészülési mérkőzését az új idény előtt. Erről, az átigazolásokról és a bajnoki célkitűzésről beszélt Hornyák Zsolt vezetőedző Balogh Bencének a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

„Az első héten még otthon, egyéni edzéstervek alapján készültek a játékosok, a második héten Olaszországban voltunk egy ötnapos erőnléti edzőtáborban, a múlt héten pedig megkezdtük a hazai felkészülést. Pénteken még egymás között játszottunk egy felkészülési mérkőzést, ezen a héten pedig már hivatalos felkészülési mérkőzések is várnak ránk, pénteken a Wisla Plock ellen játszunk, majd másnap utazunk Ausztriába edzőtáborozni, ahol három meccsen lépünk majd pályára. Először a cseh Slovan Libereccel, utána a Fortuna Düsseldorffal, végül a szaúdi bajnokság hatodik helyén végző Al-Fateh csapatával mérkőzünk meg” – ismertette a Puskás Akadémia vezetőedzője csapata felkészülési programját, majd kitért a távozókra, illetve pótlásukra is.

„A távozók közül többen már nem voltak alapemberei a csapatnak. Már a télen része volt a tervnek, hogy nem hosszabbítunk velük szerződést. Azt gondolom, hogy maximum 2-3 új játékos érkezhet a nyáron. Az U19-ből, az NB III-ból, illetve NB II-es csapatoktól kölcsönből visszatérő fiataloknak is megadjuk majd a lehetőséget, és bízunk benne, hogy élnek is vele, mint ahogy a múltban is éltek vele többek. S ne felejtsük, hogy azért vannak idősebb játékosaink is, akik nagy szerep hárul majd, s reméljük, hogy augusztus végén, szeptember elején már számíthatunk a hosszú sérüléséből visszatérő Nagy Zsoltra is” – mondta Hornyák Zsolt, s beszélt a a szakmai stábot érintő változásról és a bajnoki célkitűzésről is.

„Eddigi asszisztenseim Vanczák Vilmos és Polonkai Attila lehetőséget kapnak, hogy vezetőedzőként megmutassák magukat, Vili az NB III-as csapatunkat irányítja majd, Attila esetében még folynak az egyeztetések. A helyükre új segítőre volt szükségem, az eddigi kettő helyett egy segítőm lesz, Stalislav Macek személyében. A stáb további összetétele nem változott, tehát így próbáljuk megvalósítani a céljainkat, vagyis, hogy az első négy csapat közé kerüljünk, de persze a dobogón végezni még jobb lenne, és emellett minél több fiatalt beépítsünk a csapatba” – zárta mondandóját a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik