FTC: Máté Csabát bízta meg a klub a vezetőedzői feladatok ellátásával

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 11:19
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos oldalán bejelentette, hogy Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával, munkáját pedig Leandro de Almeida segíti.
Máté Csaba a Ferencváros megbízott vezetőedzője
Máté Csaba tudja, miért féltek tőle a játékosok (korábbi cikkünk)
Máté Csaba a Ferencváros megbízott vezetőedzője
Máté Csaba tudja, miért féltek tőle a játékosok (korábbi cikkünk)

 

Mint ismert, a Ferencváros a Bajnokok Ligája-kiesését követően a továbbiakban nem számít Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző munkájára. A zöld-fehérek most megnevezték az ideiglenes utódot, Máté Csabát, aki eddig pályaedzőként dolgozott a klubnál.

Máté Csaba veszi át a Ferencvárost (Fotó: Török Attila)
Máté Csaba veszi át a Ferencvárost (Fotó: Török Attila)

 

Máté Csaba több mint tíz éve érkezett a Ferencvároshoz, a zöld-fehérek Paksról csábították az Üllői útra.

„Paksról Kis Károly távozott, és éppen akkor jött a Ferencváros megkeresése, amikor egyébként is a levegőben lógott a jövőmmondta 2022 decemberében lapunknak Máté Csaba, aki 2012-ben szerződött az FTC-hez. – Ricardo Moniz lett a vezetőedző, először leültünk beszélgetni, emlékszem, sok mindenről szó esett, nem csak a futballról. Az első meccsen még nem voltam a csapat mellett, a Honvéd elleni találkozó után csatlakoztam a stábjához, de nem ijedt nyúlként sétáltam be az Üllői útra, hiszen az előtte levő két esztendőben a Pakssal megelőztük a Ferencvárost, ez egyfajta önbizalmat adott nekem.”

Máté Csaba holland, német, ukrán, osztrák vezetőedző munkáját segítette eddig a klubnál, Ricardo Moniz után Thomas Doll, Szerhij Rebrov, Peter Stöger, majd az oszét származású orosz Sztanyiszlav Csercseszov stábjában dolgozott.

„Minden egyes váltásnál kérdés volt, hogy maradok-e vagy sem... Az érkezők mindig olyan kaliberű vezetőedzők voltak, akiknek nem lehet megmondani, ki legyen a stábjukban. A pályaedzői állás bizalmi kérdés. Ebben is folyamatosan lépegetett előre a klub, Ricardo Moniz senkit sem hozott magával, Thomas Doll egy segítővel érkezett, Szerhij Rebrov és Peter Stöger egyaránt kettővel, míg Sztanyiszlav Csercseszov öttel. Amire különösen büszke vagyok, hogy a mai napig mindegyik edzővel jóban vagyok, senkivel sem romlott meg a viszonyom” – árulta el a télen.

Az edzőváltás értelemszerűen mindig rosszul érintette Máté Csabát (is), hiszen kötődött, kötődik a mindenkori vezetőedzőhöz. Minden egyes trénernél próbaidővel kezdte a megbízatását, csupán egy-két hónap után dőlt el, hogy a stábban marad-e.

„Segített az akklimatizálódásban, hogy korábban nyolc évig külföldön éltem, az edzők által képviselt szemlélet hozzám is közel állt – folytatta a tréner. – Szakmailag mindannyiuktól rengeteget tanultam, sokkal jobb edző vagyok most, mint tíz esztendővel ezelőtt.”

Az eddigi vezetőedzők abban mindenképpen hasonlítottak egymáshoz, hogy az öltözőben az angolt kérték hivatalos nyelvnek, ám mindegyikőjüknek voltak különös szokásaik.

„Amikor Szerhij Rebrov irányította a csapatot, rendre megbeszéltük, hogy az adott mérkőzésre ki marad ki a keretből. A vezetőedzővel abban maradtunk, a döntést én közlöm a játékosokkal, így amikor az öltözőben elindultam valaki felé, a játékosok arcán már láttam, Csaba azért jön ide, hogy közölje velem, kimaradok... El is neveztek Kaszás Csabinak.”

A zöld-fehérek most már korábbi pályaedzője, jelenlegi megbízott vezetőedzője dunakeszi házában számtalan ereklyét gyűjtött össze. Egyik legféltettebb kincse a régi Üllői úti stadion kispadjának az a széke, amelyen ő ült a mérkőzéseken, de Thomas Doll a századik mérkőzésére kapott futballcipőjét is neki ajándékozta köszönete és megbecsülése jeléül.

A FERENCVÁROSKÍ ELLENI HAZAI MÉRKŐZÉSÉRŐL BŐVEBBEN ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–KÍ (feröeri) 0–3 (0–3)
Budapest,
Groupama Aréna, 18 187 néző. Vezette: Smajc (szlovén)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee,Knoester, Civic (Marquinhos, 75.) – Baráth (Ben Romdan, a szünetben), Gojak (Makreckis, a szünetben) – Abu Fani, Zachariassen (Lisztes, 57.), A. Traoré (Owusu, 57.) – Varga B. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
KÍ: J. Johansson – B. Petersen, Faerö, Forren – R. Joensen (Patrick Da Silva, 75.), Andreasen, D. Pavlovics (Hansson, a szünetben),Danielsen – Frederiksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Latif, 90+4.). Vezetőedző: Magne Hoseth
Gólszerző: Frederiksberg (8., 32. – az elsőt 11-esből), Kassi (45+3.)
Továbbjutott: a , 3–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik