Felkészülés: kikapott Varasdon a Kecskemét

Vágólapra másolva!
2023.07.08. 15:41
null
Kikapott Varasdon a Kecskemét (Fotó: kecskemetite.hu)
Szlovéniai edzőtáborának záróakkordjaként a horvátországi Varasdon játszott felkészülési mérkőzést az Európa-konferencialiga selejtezőjére készülő Kecskeméti TE. Az NB I legutóbbi idényének ezüstérmese az első félidőben Pálinkás Gergő révén vezetett, de a szünet után az NK Varazdin fordított és 2–1-re nyert.

 

A Kecskemét a horvát élvonal legutóbbi idényének hatodik helyezettjével vívta második edzőmeccsét a szlovéniai edzőtábor zárásaként. Az Ekl-selejtezőre készülő Bács-Kiskun vármegyeiek meccse nem hozott sok helyzetet, de a 28. percben Pálinkás Gergő révén a magyar csapat szerzett vezetést. A szünetbeli sorcsere után a varasdiak rutinosabb játékosai előbb a 68. percben Tonio Teklic révén egyenlítettek, majd szűk tíz perccel később Fran Brodic góljával fordítottak és 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

„Veszíteni sohasem szeretünk, de be kell látni, hogy a második játékrészben azért az ellenfél fölényben játszott. Külön is venném a félidőket. Az első tíz percben kicsit bizonytalanok voltunk, a középpályán nagy területeket engedtünk, illetve helyzetek is adódtak az ellenfél előtt. Utána taktikailag erre megoldást találtunk, gólt rúgtunk, sőt növelhettük volna a különbséget. Szünetben sort cseréltünk, sok fiatal kapott lehetőséget. Velük is elégedett voltam, a rutin hiányzott viszont, amit az ellenfél ki is használt. A második félidőben is akadt azért helyzetünk, így pozitívan értékelem a mérkőzést, sérültünk sem lett, ami fontos szempont volt, ezért is adtunk csak 45 perces terhelést, mert nagyon fáradtak az izmok a harmadik hét végére. Tanulni kell persze ebből a meccsből is, mert jó erőkből álló ellenfelünk időnként nehéz helyzetbe hozott minket. Ha ezeket a hibákat ki tudjuk javítani, akkor elégedettek lehetünk” – értékelt Szabó István, a KTE vezetőedzője a klub honlapjának.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Varazdin–Kecskeméti TE 2–1 (0–1)
Varasd, 200 néző. Vezette: Purger.
KTE: Varga B. – Nagy O., Szabó A., Belényesi, Szalai, Leoni – Meszhi, Szuhodovszki, Banó-Szabó, Kiss B. – Pálinkás.
KTE (2. félidő): Fadgyas – Májer, Szűcs, Iyinbor, Grünvald, Katona L. – Nikitscher, Bodor, Artner, Kovács K. – Szendrei. Csere: Vágó L.
Vezetőedző: Szabó István
Gól: Teklic (68.), Brodic (77.), ill. Pálinkás (28.)

A KECSKEMÉTI TE NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 2.–9., Radenic (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1.: Tiszakécske (NB II)–Kecskeméti TE 0–3
(Pálinkás, Kiss Bence, Májer)
Július 5.: Aluminij (szlovén I.)–Kecskeméti TE 1–2 (Szabó A., Pálinkás)
Július 8.: NK Varazdin (horvát I.)–Kecskemét TE 2–1
Július 12., (zárt kapuk mögött): 16.00: Budapest Honvéd (NB II)–Kecskeméti TE
Július 12., (zárt kapuk mögött): 18.00: Budapest Honvéd (NB II)–Kecskeméti TE
Július 15.: Kecskeméti TE–Békéscsabai Előre (NB II)
Július 21.: Kecskeméti TE–FC Ajka (NB II)
Július 21.: Kecskeméti TE–Hódmezővásárhelyi FC (NB III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik