Örömfocival ünnepelte bajnoki címét az FTC, Lisztes ismét betalált

Vágólapra másolva!
2023.05.06. 19:33
A labdarúgó NB I 30. fordulójában a már bajnokként pályára lépő Ferencváros második félidei remek játékával fölényesen, 3–0-ra megverte a vendég Kisvárdát.
A Ferencváros a második félidőben felőrölte a Kisvárda ellenállását 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros a második félidőben felőrölte a Kisvárda ellenállását A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

LABDARÚGÓ NB I
30. FORDULÓ

Ferencváros–Kisvárda
3–0 (0–0)
Budapest,Groupama Aréna, 13 133 néző. Vezette: Pintér
Gólszerző: Pászka (49.), Lisztes (52.), S. Mmaee (62.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Már a Kelenföldi pályaudvarnál is gyülekeztek szurkolók. Két órával a kezdő sípszó előtt több tucat zöldbe öltözött drukker szállt le hangoskodva a szerelvényről, nem volt nehéz kitalálni, kinek a kedvéért érkeztek Budapestre. A dobozos sörök kötelező kelléknek tűntek, már itt érezhető volt, a szombat esti hangulattal aligha lesz gond a Groupama Arénában.

Nem is volt!

A ferencvárosi tábor olyan erővel üvöltött, hogy beleremegtek a stadion falai. Már a kezdés előtt hangosabbak voltak a megszokottnál, a lelátóra pedig folyamatosan érkeztek a szurkolók, a számláló végül 13 133-nál állt meg. Noha az éremátadásra még várni kell (az FTC bajnoki címe péntek este, a Kecskemét kispesti vereségével vált biztossá), a tiszteletet már most megkapták a bajnokcsapat tagjai, a ferencvárosi utánpótlásból hatvannégy fiatal sétált a pályára, hogy a kezdőkörig érő díszsorfalat álljon a IX. kerületi hősöknek. A kisvárdai csapat tagjai is csatlakoztak hozzájuk, az egyenpólóban a harcmezőre vonuló ferencvárosiakat – beleértve a teljes stábot és cserejátékosokat – egyre erősödő vastaps és villogó fények fogadták.

Díszsorfalat kapott a bajnok Ferencváros (Fotó: Török Attila)
Díszsorfalat kapott a bajnok Ferencváros (Fotó: Török Attila)


Még el sem kezdődött a találkozó, máris zöld és piros görögtüzek, füstbombák gyúltak a kapu mögötti szektorokban. Az érzést, a látványt aligha lehet megszokni, pedig vannak már rutinos „versenyzők” az együttesben, Dibusz Dénes hatodik (!) bajnoki címét szerezte a Fradival, míg Botka Endre, Sigér Dávid és Tokmac Nguen öt-öt aranyat nyert vele.

A hazaiak bajnokcsapathoz méltón bele is álltak a mérkőzésbe, a hatodik percben a legutóbb az Újpest elleni derbin duplázó Amer Gojak révén lesgólt szereztek, majd Owusu Kwabena hagyott ki nagy lehetőséget, mégsem dühöngött senki a lelátón. Igaz, a vasárnapi anyák napja alkalmából ettől nem is kellett tartani, hiszen a meccsre káromkodásmentes napot hirdetett a Ferencváros, így csúnya szavak elhangzásakor egyetlen gyereknek sem kellett befognia a fülét a lelátón.

A ferencvárosi hívek úgy döntöttek, kedvenceik megérdemlik, hogy a sorozatban ötödik bajnoki címért cserébe kilencven percen át tartó, szüntelen biztatásban részesüljenek. A kapu mögötti tábor tagjai megállás nélkül énekeltek, tapsoltak, ugráltak, táncoltak, és hat méretes zászló is lobogott – a zászlórudak lengetői alighanem jókora izomlázzal keltek fel a mérkőzés másnapján. A játékoskijáró fölötti lelátórészen vendégeket fedezhettünk fel, Franciaországból két megfigyelő érkezett, többek között Botka Endrét és Baráth Pétert figyelték árgus szemekkel – hogy aztán a 21-szeres, illetve egyszeres válogatott labdarúgónak a nyáron lesz-e esélye külföldre igazolni, az a jövő zenéje...

Az ellenben már most szombaton biztossá vált, hogy a keretnek minél hamarabb össze kell állnia, hiszen az újabb bajnoki címmel a zöld-fehérek ismét a Bajnokok Ligája-selejtezőben kezdenek, július elején már tétmérkőzés vár a csapatra. A Kisvárda ellen azonban ez még eszébe sem jutott a labdarúgóknak, és az oldalvonal mellett hátratett kézzel álldogáló Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző is nyugodtan figyelte a pályán zajló eseményeket. Az orosz tréner újabb ferencvárosi sikere odahaza, Oroszországban is téma, a hétvégén lapunkat több orosz újságíró kereste, hogy értékeljük a vezetőedző munkáját, beszéljünk arról, miként dolgozik a magyar klubnál. Az első félidőben látottakkal maradéktalanul nem lehetett elégedett, noha akadt két-három helyzete csapatának, gól nem született.

No, de aztán a második félidőben felpörgött a Ferencváros!

Tizennégy perc leforgása alatt három gólt is berámolt a Kisvárda kapujába, és hogy a hangulat még inkább fergeteges legyen, ebből kettőt magyar futballista szerzett. Előbb az ezúttal a védelem bal oldalán futballozó Pászka Lóránd szerezte meg élete első NB I-es gólját, majd (ismét) jött a csereként a szünetben beálló Lisztes Krisztián, akinek nyolc perc kellett ahhoz, hogy újra a kapuba találjon.

A fiatal futballista egészen elképesztő mérleggel büszkélkedhet, hetedik NB I-es mérkőzésén az ötödik gólját érte el, nem véletlen, hogy a második félidőben voltak olyan percek, amikor a stadionban lévő összes szurkoló – leszámítva a mintegy negyven kisvárdait – a helyéről felállva ugrált, énekelt, és a bajnokcsapatot ünnepelte.

Könnyedén, lazán futballozott a Fradi, játékosai járatták a labdát, ha pedig lehetőséget éreztek, két-három átadásból a várdaiak kapuja előtt termettek. A nemrégiben még az Újpestet irányító Milos Kruscsics a Kisvárda kispadja előtt álldogálva gyakran széttárt karral fejezte ki elégedetlenségét, noha labdarúgói az első félidőben tartották magukat, a fordulás után csak asszisztáltak a Ferencváros gálájához.

A lefújást követően elképesztő lett a hangulat az arénában, a szurkolók a játékosokat és Csercseszov vezetőedzőt is megállás nélkül éltették, ha a drukkereken múlik, hajnalig ünnepeltek volna a stadionban. Az éremátadásra még várni kell, a Ferencváros külön eseményt szervez az ünnepi alkalomra, erről részleteket egyelőre nem tudni.

Az FTC a hátralévő három fordulóban a Loki elleni hazai mérkőzés mellett kétszer idegenben, a második helyen álló Kecskemét és a kiesés elől menekülő Mezőkövesd otthonában lép pályára. 3–0

ÍGY ÜNNEPELT A TÁBOR A SZURKOLÓKKAL

PÁSZKA: NAGYON SOKAT TETTEM AZ ELSÓ GÓLOMÉRT A FRADIBAN

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 30. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Május 5., péntek
Honvéd–Kecskemét 1–0
Budapest,Bozsik ArénaBognár Tamás
5003
Május 6., szombat
Újpest–Vasas 1–1Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc
3880
Paks–DVSC 0–0
Paks,Fehérvári úti StadionBerke Balázs
3065
Ferencváros–Kisvárda 3–0Budapest,Groupama Aréna
Pintér Csaba
13 133
Május 7., vasárnap
15.00: ZTE–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE ArénaErdős József
19.30: Mol Fehérvár–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+)Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóFarkas Ádám
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 30 19 6 5 61–27 +34 63
2. Kecskeméti TE 30 13 12 5 45–29 +16 51
3. Paksi FC 30 14 6 10 55–48 +7 48
4. Debreceni VSC 30 13 8 9 47–38 +9 47
5. Puskás Akadémia 29 11 11 7 41–38 +3 44
6. Újpest FC 30 10 8 12 39–51 –12 38
7. Kisvárda 30 8 13 9 39–47 –8 37
8. Zalaegerszegi TE 29 9 7 13 33–37 –4 34
9. Mezőkövesd 29 8 8 13 29–39 –10 32
10. Budapest Honvéd 30 8 8 14 31–46 –15 32
11. Mol Fehérvár 29 7 9 13 33–40 –7 30
12. Vasas FC 30 4 12 14 27–40 –13 24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik