FTC: ifj. Lisztesnek megvan az első tetoválása és otthagyta az iskolát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.04. 14:12
null
Lisztes Krisztián még a 18. születésnapja előtt megcsináltathatta első tetoválását (Fotó: Koncz Márton)
Már négy gólt szerzett a Ferencvárosi TC-be valósággal berobbanó 17 éves Lisztes Krisztián, aki a Csakfocinak a hirtelen jött ismertségről, első focis emlékeiről, első tetoválásáról és tanulmányairól is beszélt.

 

A 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián fia az Újpest elleni derbi után arról beszélt, szabadnapjait leginkább barátaival tölti. A 17 éves tehetség kitért rá, hogy a labdarúgás mellett mennyi ideje jut a tanulmányaira.

„Korábban esti iskolába jártam, de nagyon nehéz volt összeegyeztetni az edzésekkel, mérkőzésekkel, edzőtáborokkal. Úgy éreztem, hogy a pályafutásom rovására megy, ezért most csak a labdarúgás van a fókuszban, de természetesen folytatni szeretném majd a tanulmányaimat” – mondta ifj. Lisztes Krisztián, aki saját döntésének köszönhetően választotta a labdarúgást, édesapjáék nem erőltették rá azt.

„Próbáltam más sportokat is, például hokiztam, de nem ment sem az, sem más, csak a foci” – tette hozzá az FTC saját nevelésű labdarúgója, aki kisgyermekként még a grundon is focizott.

„Betonon is nagyon sokat játszottam. Előfordult, hogy felrajzoltunk az aszfaltra egy focipályát, letettünk kék-két papucsot, abból lettek a kapuk és úgy fociztunk” – idézte fel ifj. Lisztes Krisztián, aki arra a kérdésre, hogy a labdarúgás mellett volt-e B-terve, úgy fogalmazott: „Erre tettem fel mindent.”

Kitért arra is, reméli, hogy nem csak rövid időre lesz híres. „Én nem valami show-ban okoztam botrányt azért, hogy felfigyeljenek rám, hanem nagyon sokat dolgoztam és fogok még dolgozni azért, hogy pályára léphessek és gólokat szerezhessek…” – fűzte hozzá a fiatal labdarúgó, aki nemrég engedélyt kapott szüleitől és még 18. születésnapja előtt elkészíthette első tetoválását.

„A tizennyolcadik születésnapom előtt nem lehetett, de mivel pár nap múlva betöltöm, ezért kértem pár nap engedményt, így már hivatalosan is tetováltathattam. Két angyal lett a karomra varrva, apukám és anyukám születésnapi évszámával.” – ismertette ifj. Lisztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik